Monica Macovei demisioneaza din PDL

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 12:16
6084 citiri
Monica Macovei demisioneaza din PDL

Monica Macovei a anuntat, marti, ca va demisiona din PDL, fiind nemultumita ca partidul nu are propriul candidat la alegerile prezidentiale.

Macovei, care vrea sa intre independent in cursa pentru Cotroceni, a declarat ca membrii PDL ar fi trebuit sa aiba dreptul sa candideze la presedintie.

Monica Macovei candideaza la Presedintia Romaniei

Europarlamentarul l-a criticat pe candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) la alegerile prezidentiale, liberalul Klaus Iohannis, despre care a spus ca "nu reprezinta dreapta".

"Eu nu cred ca Iohannis reprezinta dreapta, nu a demonstrat ca apara statul de drept si vrea anticoruptie. Deciziile PDL au indus confuzii in randul membrilor si simpatizantilor, nu am inteles de ce nu poate avea propriul candidat la prezidentiale. Multi membri si simpatizanti ai PDL mi-au pus aceasta intrebare: 'De ce nu putem avea un candidat la presedintie?'", a precizat Macovei.

Ea a adaugat ca nu se va inscrie in alt partid, ci va candida in continuare ca independent pentru scaunul prezidential.

"Romanii merita un presedinte independent. Un presedinte trebuie sa isi dea demisia din fruntea partidului, acum oamenii au deja un candidat independent. Un presedinte al lor, nu al unui partid, le garanteaza drepturile, le garanteaza ca raman in democratie. Atunci cand partidele care au interese proprii fura din banii nostri, romanii au garantia ca presedintele spune: Stop, asta nu se poate!", a declarat Macovei.

Blaga, amenintari cu "radierea" din partid

Anuntul acesteia vine la cateva zile dupa ce presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, pe 29 august ca, potrivit statutului partidului, in momentul in care va candida independent, Monica Macovei va fi automat radiata din randurile membrilor formatiunii democrat-liberale.

Blaga: Cand Monica Macovei va candida independent, va fi radiata din PDL

Intrebat de jurnalisti daca acest lucru nu aduce prejudicii imaginii partidului, liderul PDL a raspuns: "Am spus din primul moment ca da, mai ales ca domnia sa nu a fost oprita niciun moment sa participe la o competitie interna in partid. Eu nu stiu un alt candidat in afara domnului Iohannis care sa fi fost desemnat mai democratic de propria structura politica si aici ma refer la Alianta Crestin Liberala si de marele partid liberal".

Macovei nu demisioneaza din PDL: Eu unesc dreapta, sunt singura care il poate bate pe Ponta!

Europarlamentarul Monica Macovei a precizat, cu o zi inainte de afirmatiile lui Vasile Blaga, ca va lua "foarte curand" o decizie in privinta relatiei sale cu PDL. "Ajung la o decizie foarte curand si o voi comunica", a mentionat atunci Macovei.

#Monica Macovei demisie PDL, #Monica Macovei demisie , #PDL
Comentarii
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
A demisionat din ceea ce a rămas din PDL sub Blaga. Cred că din