Monica Macovei, despre candidatura lui Capatana pe listele PDL: Cei care au votat sa-si asume!

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 22:36
6741 citiri
Monica Macovei, despre candidatura lui Capatana pe listele PDL: Cei care au votat sa-si asume!

Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca, in 2012, in comisia de etica a fostei aliante ARD, formata din PNTCD, FC si PDL, a votat impotriva candidaturii lui Marian Capatana la alegerile parlamentare, intermediarul mitei din dosarul lui Mircea Basescu, retinut joi seara.

"Partidele politice trebuie sa invete o data pentru totdeauna ca nu pot tolera membrii de partid cu probleme de integritate. Marian Capatana a candidat din partea ARD, desi eu am votat impotriva acestuia in Comisia de etica a ARD. Votul a fost '3 - 2' in favoarea candidaturii.

Cei 3 care au votat 'pentru' sa isi asume responsabilitatea. Iar PSD sa nu mai faca legi pentru infractori, sa nu-i mai puna pe liste de candidati si sa nu mai faca zid in Parlament ca sa-i scape de justitie si inchisoare", arata europarlamentarul PDL, intr-o postare pe blogul personal.

Catalin Ivan: Monica Macovei a girat intreg clanul Bercea

Aceasta sustine ca justitia este independenta si egala pentru toti si ca nimeni nu trebuie sa fie deasuprea legii, "nici politicienii, nici membrii familiilor lor", adaugand ca procurorii si judecatorii si-au facut mereu datoria, in cei 9 ani trecuti de la infiintarea DNA.

"Ponta si mafia PSD sa ne lase cu lectiile de moralitate. Au furat si au luptat impotriva unei justitii independente, au facut toate porcariile posibile sa ii scape pe infractori. Romanii au azi inca o dovada clara ca procurorii anticoruptie au fost intotdeauna independenti", a mai subliniat Monica Macovei.

Mircea Basescu, scandal cu mita, santaj, trafic de influenta, Bercea Mondialu, interceptari si DNA

Declaratiile Monicai Macovei vin in contextul in care Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD, a declarat ca europarlamentarul PDL "l-a girat pe Marian Capatana, si, implicit, intreg clanul Bercea", adaugand ca aceasta nu spune nimic "despre mizeria de la ea din partid".

Joi, pe 19 iunie 2014, Marian Capatana a fost retinut in dosarul in care si Mircea Basescu, fratele presedintelui, a fost retinut pentru trafic de influenta. Capatana este cel care ar fi intermediat intelegerea dintre Mircea Basescu si fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel. Acesta din urma i-ar fi dat fratelui presedintelui 250.000 de euro ca sa intervina pentru scoaterea tatalui sau din inchisoare.

In 2012, Marian Capatana a candidat pentru un mandat de senator din partea PDL, in colegiul electoral 3 din Olt. Marian Capatana a fost presedinte al PDL Draganesti (judetul Olt) si a intrat in politica in anul 2009.

I.S.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...