Monica Macovei: Ma regasesc in revendicari ale protestatarilor

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 21:38
6552 citiri
Monica Macovei: Ma regasesc in revendicari ale protestatarilor

Vicepresedintele PDL Monica Macovei a declarat, vineri, ca se regaseste in unele din revendicarile protestatarilor din Piata Universitatii sau in cele ale organizatiilor non-guvernamentale, mai ales cele referitoare la coruptia din politica, chiar daca demonstratiile sunt indreptate impotriva partidului din care face parte.

Europarlamentarul spune ca Puterea a facut multe greseli, dar ca acum trebuie sa recurga la dialog cu societaea.

"In primul rand, protestele sunt firesti, normale, sunt elemente ale democratiei. Nu ma refer la cei violenti, care arunca cu pietre. Ma bucur ca nu suntem un popor inert.

M-am uitat si pe revendicarile ONG-urilor, si pe cele ale oamenilor din Piata Universitatii si ma regasesc in o parte din ele, mai ales la cele referitoare la reformarea clasei politice, despre care vorbesc din 2005 (...)Greseli s-au facut, si eu le-am sanctionat - numirile in functii, curatarea partidului - care n-a mers pana la capat, cheltuirea banului public, transparenta licitatiilor. Nu stiu daca de asta au iesit oamenii, au iesit mai degraba din cauza situatiei economice dificile, dar suntem intr-o Europa in criza, peste tot se iau masuri de austeritate si reduceri de salarii", a declarat Macovei pentru Ziare.com

Macovei: Unii colegi din PDL sa ceara scuze protestatarilor

"Manifestantii sunt impotriva clasei politice. Ca si ei, sustin si solicitarea combaterii coruptiei, transparentizarea cheltuirii banului public, licitatii corecte, protejarea Rosiei Montane", a adaugat fostul ministru al Justitiei.

Sunt posibile remanieri

"Populatia a dat semnale, indiferent de numarul protestatarilor din Piata Universitatii, in spate sunt mult mai multi", s-a aratat de parere Monica Macovei.

Vicepresedintele PDL crede ca solutia e dialogul si rezolvarea unor probleme si ca PDL a reactionat ezitant la inceputul protestelor, dar a recuperat pe parcurs.

"S-a vorbit pe mai multe voci, trebuie sa e vorbeasca pe o singura voce", a precizat ea.

Macovei crede ca o solutie pentru detensionarea situatiei ar fi discutii conduse chiar de premierul Boc cu reprezentantii diferitelor categorii sociale, la care sa se vada ce probleme se pot rezolva.

"Intalniri cu ONG-uri, cu diverse categorii trebuie facute la Guvern si conduse de premierul Boc si avandu-i alaturi pe ministrii de resort (...) In primul rand, dialogul dus de Guvern cu cei care sunt responsabili pe acele domenii, sa se spuna ce se poate face si ce nu", a mai afirmat europarlamentarul.

Monica Macovei spune ca una dintre solutiile pentru detensionarea situatiei e o remaniere guvernamentala si cere ca aceasta sa se faca pe baza unei analize serioase.

"Sunt posibile si remanieri de ministri - ma refer si la o analiza a activitatii lor si decizia sa se faca pe baza acestei analize", ne-a mai declarat eurodeputatul.

USL nu reprezinta schimbarea

Macovei a criticat comportamentul USL de la izbucnirea protestelor, acuzandu-i ca au incercat "sa le confiste" si considerand ca reactiile vehemente ale unora din cei din piata fata de reprezentantii sai inseamna ca cei din USL "au primit exact ce au meritat".

"Cei din piata au inteles ca USL nu reprezinta schimbarea - Antonescu e de 20 de ani in politica si nu a facut nimic, iar in cazul lui Victor Ponta, cea mai mare realizare e aceea ca a determinat Camera Deputatilor sa voteze impotriva perchezitiei la Adrian Nastase", a acuzat Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Macovei revendicari protestatari, #Monica Macovei proteste, #Macovei proteste firesti , #PDL