Monica Macovei: Nastase sa se duca sa se judece, iar Ponta sa-l insoteasca (Video)

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 14:21
2579 citiri
Monica Macovei: Nastase sa se duca sa se judece, iar Ponta sa-l insoteasca (Video)
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PD-L, Monica Macovei, a criticat duminica mesajele si apelul la pichetarea sediilor PD-L transmise de catre presedintele PSD, Victor Ponta, in cazul arestarii presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, precizand ca Adrian Nastase ar trebui sa nu-si mai amane procesele.

Fostul ministru al Justitiei a declarat ca in cazurile instrumentate de DNA este vorba de "dosare care nu sunt politice, sunt de frauda, de coruptie, sunt pur si simplu dosare penale".

Macovei a criticat apelul facut in ultimele zile de liderii PSD de sustinere a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, si de pichetare a sediilor PDL din tara. "Mesajul este sa se opreasca, este de intimidare (la adresa magistratilor, n.r.), si cred ca ceea ce se planuieste cat vin cei care au asemenea mesaje la putere, PSD si aliatii lui, asa vad lucrurile eu, va fi o prigoana impotriva acestor magistrati, cu mesajul: Niciodata sa nu mai indrazniti sa ne cercetati penal", a spus Macovei.

Europarlamentarul a tinut sa precizeze ca "atacul PSD este direct impotriva DNA (...) in toate rapoartele de monitorizare a CE cea mai laudata institutie si pe primul loc este DNA".

"Vad ca intre altii comenteaza domnii Nastase si Ponta, nu stiu, sau e unul singur, Nastase - Ponta. Adrian Nastase sa se duca sa se judece, pentru ca are dosare trimise in judecata si le amana de ani de zile. Mi se pare incalificabil sa vorbesti despre justitie, despre dosarele altora cand tu iti amani procesele penale si nu te duci sa le judeci, iar dnul Ponta ar putea sa se duca sa-l insoteasca, ca sa fie sigur ca nu-si amana si data viitoare procesul (...) Tot timpul cei doi, Ponta si Nastase s-au opus practic justitiei, in cazul Nastase, in cazul celui de la Arges, in cazul Bivoralu, tot timpul au incercat sa blocheze justitia", a mai acuzat Macovei.

Fostul ministru al Justitiei a comentat, de asemenea, interpretarea pe care o dau liderii opozitiei masurii arestarii preventire care face referire la pericolul pentru ordinea publica a persoanei anchetate. "Politicienii, multi, in principal PSD, PNL, PC vor sa reduca la amenintarea fizica, deci numai daca exista riscul ca eu sa-ti dau in cap pe strada, pentru ca am comis o infractiune violenta, numai atunci deranjez ordinea publica.

Ordinea publica trebuie privita ca tot ceea ce inseamna ordine, inclusiv sistemul legal, inclusiv ideea ce respectare a legii intr-un stat", a sustinut europarlamentarul PDL, precizand ca tocmai sefii administratiei sunt cei care trebuie sa aplice legea.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a facut vineri, la Pitesti, un apel pentru pichetarea sediilor PDL din intreaga tara in ziua in care se va judeca recursul fata de masura arestarii preventive a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, acuzat de mai multe fapte de coruptie, a fost arestat preventiv, joi seara, pentru 29 de zile. Decizia Tribunalului Arges poate fi contestata la Curtea de Apel.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Monica Macovei PDL, #macovei ponta nastase , #PDL