Monica Macovei: PDL canta cantece de sirena PNL-ului

Luni, 18 Martie 2013, ora 17:25
2726 citiri
Monica Macovei: PDL canta cantece de sirena PNL-ului

Europarlamentarul PDL Monica Macovei este nemultumit de modul in care conducerea partidului se raporteaza la actuala Putere. "Nu exista o opozitie organizata de conducerea partidului", a declarat Macovei.

Intr-un interviu acordat EVZ, Monica Macovei a spus ca nu este deloc convinsa ca Vasile Blaga "face opozitie".

"Asta si spun tot timpul in campanie: vreau sa fac opozitie USL-ului si noi, acum, nu ne indeplinim acest rol. PDL canta cantece de sirena PNL-ului. Am vazut diverse afirmatii gen 'sa fuzionam cu PNL', ca si in campanie, cand nu am facut campanie, am cantat cantece de dragoste adversarului.

Este foarte importanta Opozitia, care trebuie sa sanctioneze ori de cate ori Puterea este abuziva, incalca legea, face chestiuni impotriva interesului national. Si, din pacate, USL face asta in fiecare zi. Or noi tacem sau sunt glasuri individuale. Nu exista o opozitie organizata de conducerea partidului", a declarat Macovei.

Crin Antonescu: In PDL mai sunt oameni cu adevarat de dreapta

Ea avertizeaza ca daca USL va castiga si alegerile prezidentiale, Romania va arata ca o "dictatura asiatica".

"Trebuie sa ne gandim ca USL are 70% in Parlament si sa ne imaginam cum ar fi daca va castiga Presedintia Romaniei. Vor urma niste ani in care Romania nu va arata ca o democratie europeana, ci ca o dictatura din Asia. Obiectivul principal nu este 2016, este 2014", a punctat Macovei.

Macovei: Vasile Blaga a spus ca ma exclude. Noi nu am spus ca excludem pe nimeni

Europarlamentarul a comentat si recenta plecare a prim-vicepresedintelui PDL Mihai Stanisoara.

"Si Stanisoara si Frunzaverde si altii au fost sutinatorii lui (Vasile Blaga - n.r.). Am impresia ca este un plan sa se refaca Alianta DA trecand rand pe rand la PNL. Ce parere sa am? Un oportunism primitiv. In conditiile in care a candidat pentru parlamentare, au muncit pentru el si cei din organizatie si apoi dupa trei luni pleci la un alt partid este si o lipsa de caracter. Sa-l tina sanatos, dar aicie o problema cu cei care l-au inconjurat pe Vasile Blaga.

Imi aduc aminte ca, dupa alegerile locale, cand eram in BPN-ulin care dl Stanisoara, Blaga si altii, noi ne-am decis sa ne dam demisia, urlau la Boc sa-si dea demisia, desi el castigase primaria la Cluj. Erau foarte vehementi si vorbeau si foarte urat, inclusiv Stanisoara, cu insulte, cu... Desigur ca Boc si-a dat demisia, dar ei nu au mai facut acelasi lucru cand au pierdut alegerile din decembrie cu un scor mult mai prost. Asta apropo de onoare", a concluzionat Monica Macovei.

Citește și:
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunțat luni, 26 septembrie, că premierul Nicolae Ciucă este, în prezent, principala opţiune a partidului pentru alegerile prezidențiale din...
Mesajul tăios al lui Tudor Chirilă pentru ministrul Educației: ”Sunteți nu doar un plagiator, ci și un apărător al plagiatorilor”
Mesajul tăios al lui Tudor Chirilă pentru ministrul Educației: ”Sunteți nu doar un plagiator, ci și un apărător al plagiatorilor”
Tudor Chirilă a reacționat dur luni, 26 septembrie, după răspunsul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la acuzațiile de plagiat. După ce jurnalista Emilia Șercan a făcut public...