Monica Macovei: USL ne pregateste o preluare a puterii ca la rusi, in 1917?

Duminica, 05 August 2012, ora 19:37
3701 citiri
Monica Macovei: USL ne pregateste o preluare a puterii ca la rusi, in 1917?

Monica Macovei este de parere ca Victor Ponta inventeaza "mini-recensamantul", incalcand dreptul romanilor la vot. Cat despre Antonescu, si discursurile sale despre violente sociale, ea spune ca e posibil ca USL sa pregateasca o preluare a puterii ca la rusi, in 1917.

"Ce ne pregateste USL? O preluare a puterii ca la rusi, in 1917?", intreaba retoric europarlamentarul Monica Macovei pe blogul sau, punctand, insa, ca "Ponta nu poate lua dreptul romanilor din strainatate sa voteze sau sa ceara sa nu fie inclusi la stabilirea cvorumului, asa cum nu poate accepta propunerea ilegala a primarului PSD din Bacau sa nu mai fie inclusi pe listele electorale cei care au cartile de identitate expirate.

Aceste drepturi nu pot fi luate romanilor din dorinta bolnava a USL de a detine puterea absoluta", scrie Macovei pe blog.

Macovei observa si ca "Ponta a organizat referendumul pe regulile stabilite si comunicate de ministrul Rus din guvernul lui, apoi tot el il contesta, ii schimba regulile in timpul jocului si dupa incheiere, pentru ca nu i-a convenit rezultatul.

Ponta si USL incearca acum sa 'actualizeze' listele electorale - un demers ilegal, cat timp referendumul s-a consumat. Curtea Constitutionala a cerut listele electorale permanente actualizate 'in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012'. Adica listele folosite deja, nu cele pe care se pregatesc Ponta si USL sa le fabrice in aceste zile.

Potrivit legii, se iau in consideratie listele actualizate la data de 11 iulie, adica la cinci zile de la stabilirea datei referendumului. Toate demersurile facute ulterior sunt ilegale. Rezultatul referendumului-capcana a schimbat calculele USL si a adancit haosul si ilegalitatea", mai scrie Macovei.

Dupa ce Curtea Constitutionala (CCR) a anuntat amanarea deciziei referitoare la validarea referendumului pentru demiterea presedintelui, CCR a trimis doua adrese, una catre mass-media si cealalta catre Guvernul Romaniei. Intersant e insa ca acestea au continut juridc diferit, afirma duminica Romania Libera.

Actualizarea listelor pentru referendum: greseala sau CCR schimba hotarari in folosul USL?

Astfel, in adresa trimisa Guvernului, Curtea solicita actualizarea, pana la 31 august, a listelor, iar in comunicatul trimis presei, Curtea anunta ca a cerut pana la data de 31 august sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul de pe 29 iulie.

Europarlamentarul tine sa reaminteasca, in aceeasi postare, ca "ministrul PSD Ioan Rus a anuntat, pe 24 iulie, ca listele electorale au fost actualizate si ele includ 18.292.514 de persoane - si anunta obiectivul MAI de a organiza referendumul "in conditii de deplina legalitate si securitate" si ca "pe 27 iulie, MAI a transmis Biroului Electoral Central numarul actualizat al alegatorilor inscrisi pe listele electorale permanente: 18.292.514. Acesta este numarul pe baza caruia s-a desfasurat referendumul si nu poate fi schimbat retroactiv".

Monica Macovei atrage atentia ca in tot acest context "leul se devalorizeaza, scade puterea de cumparare a oamenilor si saracia creste in fiecare zi din cauza imposturii si incompetentei guvernului Ponta" si ca Antonescu declara la postul "inculpatului Voiculescu" ca "daca presedintele Basescu nu era suspendat (a se citi demis), la toamna am fic avut violente sociale.

Asta ne indica o alta etapa a planului USL. De unde stie Antonescu ca urmau violente sociale la toamna? Amintesc ca Viorel Hrebenciuc a recunoscut public ca protestele din ianuarie-februarie au fost orchestrate de USL. Si atunci, se pregateste USL sa scoata oamenii in strada daca nu obtine rasturnarea scorului la referendum? Adica sa foloseasca metodele revolutiei comuniste din 1917 din Rusia?", isi incheie rationamentul europarlamentarul.

Citeste si:
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul francez al Apărării, Florence Parly se află joi, 27 ianuarie, în vizită la Bucureşti, având programate primiri la preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, precum şi...
Sebastian Lăzăroiu, despre creșterea AUR: „PSD vrea să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidenţiale”
Sebastian Lăzăroiu, despre creșterea AUR: „PSD vrea să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidenţiale”
Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, a vorbit într-un interviu pentru ProfitTV despre creșterea AUR în sondaje și a declarat că...