PDL cere PNL dovezi ca respecta justitia: Vot la vedere pentru ridicarea imunitatii parlamentarilor

Luni, 09 Iunie 2014, ora 16:13
3384 citiri
PDL cere PNL dovezi ca respecta justitia: Vot la vedere pentru ridicarea imunitatii parlamentarilor

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut PNL "o prima dovada ca respecta justitia", prin sustinerea votarii cererilor de ridicare a imunitatii parlamentarilor "prin vot public, rapid si proceduri simplificate".

Liderul democrat-liberal face referire la faptul ca, pe 2 iunie, Senatul a respins o solicitare de ridicare a imunitatii parlamentare a social-democratului Marius Isaila, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta.

Senatorul Isaila, salvat de colegi: Au votat impotriva arestarii

"Din nou, votul a fost secret, cu bile. Ascunzand bilele in palma, parlamentarii pot vota dupa bunul plac, chiar invers decat declara public ei sau sefii lor de partid", a sustinut eurodeputatul, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta considera ca, in urma votului, "parlamentarii corupti pot scapa de arestarea preventiva sau perchezitie, iar parlamentarii care sunt si ministri sau fosti ministri pot scapa de cercetarea penala".

"Procedura actuala face ca parlamentarii sa fie deasupra legii, lucru inacceptabil intr-o democratie. Electoratul trebuie sa vada cum voteaza 'alesii' si din acest motiv votul pentru ridicarea imunitatii parlamentare trebuie sa fie la vedere", a mai spus Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL reclama "vointa politica a PSD de a-si apara hotii si coruptii si de fi impotriva justitiei", adaugand ca nu are asteptari de la "mafia PSD".

"Protejarea coruptilor si a baronilor care fura din banii publici a fost unul din motivele pentru care PSD a luptat sa vina la putere. PNL a declarat insa ca nu va mai actiona impotriva justitiei. Are acum ocazia sa treaca de la vorbe la fapte si sa sustina in Parlament propunerile PDL de simplificare a ridicarii imunitatii parlamentarilor", explica eurodeputatul.

Macovei: Politicienii condamnati nu pot face parte din alianta de dreapta

Monica Macovei vrea ca votul pentru ridicarea imunitatii sa fie electronic si la vedere, in comisia juridica si in plenul Parlamentului, iar parlamentarii sa-si asume raspunderea pentru votul dat. De asemenea, europarlamentarul cere ca in cel mult de la trimiterea sa in Parlament, cererea de ridicare a imunitatii sa fie votata in plen.

"Pana la eliminarea din Constitutie a imunitatii parlamentarilor in materie penala, Statutul deputatilor si senatorilor, precum si Regulamentele Camerei Deputatilor si al Senatului pot fi astfel modificate rapid, ca un prim pas pentru a face din parlamentari cetateni egali in fata legii si responsabili in fata justitiei. Parlamentul trebuie sa fie un loc unde se fac legi drepte si egale pentru toti romanii, nu un loc unde parlamentarii corupti scapa de justitie", mai arata Monica Macovei.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Monica Macovei imunitate parlamentari, #Macovei PNL respectare justitie, #vot imunitate parlamentari, #PDL vot imunitate parlamentari , #PDL