Macovei catre Oprea: Generale, da-ti demisia!

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 20:26
3165 citiri
Macovei catre Oprea: Generale, da-ti demisia!

Europarlamentarul Monica Macovei ii cere ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, sa-si dea demisia din functie, sustinand ca declaratia publica a acestuia in cazul politistului Bogdan Gigina nu este convingatoare.

"Generale Oprea, da-ti demisia! Declaratia de presa pe care ai sustinut-o nu a fost convingatoare si nu a raspuns la intrebari. Ce inseamna 'deplasare in scop profesional'? Unde mergeai in seara de 20 octombrie? Care era 'scopul profesional'? Aveai dreptul la coloana oficiala? Crezi ca poti musamaliza moartea cum musamalizezi copiatul? Generale Oprea, asteptam demisia!", a afirmat Monica Macovei, intr-o declaratie de presa.

Nou protest la Bucuresti: La Guvern s-a cerut demisia lui Oprea - UPDATE

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, luni, ca speculatia aparuta in presa ca ar fi utilizat echipajul de insotire in trafic fara temei legal "e complet nefondata", precizand ca detaliile accidentului din 20 octombrie au fost puse la dispozitia Parchetului.

"In seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Politistul Gigina si-a pierdut viata in misiune. (...) Am ales sa nu fac declaratii publice imediat dupa accident sau inainte de inmormantare din respect pentru familie. Politia a facut publice detalii. Acel comunicat a precizat si faptul ca s-a deschis o ancheta penala. (...) Am ales sa fiu alaturi de familia lui Gigina, sa prezint personal condoleante, sa nu cedez tentatiei de a face declaratii care sa ma disculpe. (...)

Am ales sa acord prioritate faptului ca MAI, structurile subordonate pun la dispozitia Parchetului cu promptitudine toate informatiile solicitate. Accidentul s-a petrecut in seara de 20 octombrie, in timpul unei deplasari in scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispozitia Parchetului", a spus Oprea, la MAI.

Citeste si:
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
Reprezentanţii AUR au făcut scandal, marţi, 17 mai, în şedinţa comisiilor reunite de buget şi energie din Camera Deputaţilor, unde se dezbătea legea offshore, aceştia cerându-le...
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu se întâlnește marți, 17 mai, de la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi...