Macovei da in judecata Antena 3 si pe Gadea, Radu Tudor si Victor Roncea

Vineri, 01 August 2014, ora 19:17
7576 citiri
Macovei da in judecata Antena 3 si pe Gadea, Radu Tudor si Victor Roncea
Foto: Facebook/Monica Macovei

Monica Macovei a anuntat, vineri, ca a dat in judecata postul de stiri Antena 3, dar si cativa jurnalisti in particular, printre care si realizatorul Mihai Gadea.

"Am actionat in judecata Antena 3, pe Mihai Gadea, Radu Tudor si Victor Roncea, pentru ca au transmis informatii mincinoase opiniei publice, urmarind sa ma discrediteze", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Concret, acestia sunt acuzati de fostul ministru al Justitiei ca ar fi sustinut, "in mod mincinos", ca a anchetat oameni la Mineriada din 1990.

Monica Macovei sustine ca dimpotriva, a facut exact opusul, "afirmand ca niciunul dintre demonstranti nu trebuie arestat si cerand cercetarea penala a politistilor si procurorilor care au retinut si arestat ilegal demonstranti din Piata Universitatii", dupa cum se arata in comunicat.

"Pentru minciunile pe care le-au sustinut, manipuland imagini si texte cu rea-credinta, i-am actionat in judecata pe colaboratorii turnatorului Voiculescu si Antena 3.

Reaua-credinta a acestora este evidenta, pentru ca, inca din anii '90, in spatiul public existau informatii corecte privind activitatea mea in legatura cu Mineriada din 13-15 iunie 1990, care dovedesc exact contrariul celor afirmate de colaboratorilor turnatorului Voiculescu.

Documentele si martorii de atunci arata clar ca n-am anchetat pe nimeni din cei retinuti in iunie 1990, dimpotriva, am refuzat si am cerut sa fie eliberati", sustine Monica Macovei.

Mai mult, deputat in Parlamentul european afirma ca inainte ca cei actionati in justitie sa faca afirmatiile pe post, in 18 iunie 2014, publicase pe blogul sau "documente care dovedeau ca am decis scoaterea de sub urmarire penala a unor manifestanti retinuti ilegal in iunie 1990 si ca am cerut verificarea si sanctionarea procurorilor si politistilor care au comis abuzuri impotriva manifestantilor".

Monica Macovei vine si cu un exemplu in acest sens: "De exemplu, in 59 de dosare am constatat in scris ca arestarile au fost ilegale si imputabile procurorilor respectivi. Desi aceste documente erau publice, au fost ignorate de cei pe care i-am chemat in judecata".

In urma cu cateva zile, si Dan Voiculescu a decis sa dea in judecata mai multi jurnalisti, printre care Robert Turcescu si Dan Andronic.

Dan Voiculescu se razboieste cu jurnalistii

Avocatii fondatorului Intact au inaintat trei dosare la Tribunalul Bucuresti la data de 28 iulie, toate trei avand ca obiect "actiune in raspundere delictuala".

A.S.

Eveniment Quarterly Report

Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
#Monica Macovei dat judecata Antena 3, #Monica Macovei proces Mihai Gadea, #Monica Macovei dat judecata Radu Tudor , #stiri Monica Macovei