Macovei, despre clasarea dosarului Revolutiei: Faptele de omor sunt imprescriptibile

Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 14:03
3638 citiri
Macovei, despre clasarea dosarului Revolutiei: Faptele de omor sunt imprescriptibile
Foto: Monica Macovei/Facebook

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat duminica, la Targu Mures, ca decizia Procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Parchetelor Militare de clasare a dosarului Revolutiei este "o rusine", intrucat faptele de omor sunt imprescriptibile, iar cercetarile puteau fi continuate.

"Este o rusine clasarea dosarului Revolutiei, faptele de omor sunt imprescriptibile si asta datorita legii pe care eu am scris-o si am initiat-o, a intrat in vigoare in 2012, deci omorul este imprescriptibil, si in al doilea rand, tot prin aceasta lege am introdus imprescriptibilitatea crimelor impotriva umanitatii sau crimele de razboi, indiferent la data la care au fost comise.

Deci puteau sa fie continuate cercetarile, aici este iarasi o interventie politica, este evident, dar problema mea este cu independenta procurorilor, ei trebuie sa fie independenti si sa isi faca treaba pana la capat.

De altfel, CEDO a condamnat statul roman tocmai pentru ca nu a investigat mortii Revolutiei pentru ca nu poti sa ai oameni impuscati in cap, oameni impuscati cu arme de razboi fara sa ai vinovati. Nu se poate!", a aratat Monica Macovei.

Ea a amintit ca CEDO s-a pronuntat ca statul roman este vinovat pentru ca nu a finalizat cercetarile in acest caz si nu a descoperit si condamnat vinovatii.

"CEDO a spus ca statul roman e vinovat pentru ca nu a finalizat cercetarile si nu avem vinovati si condamnati si a spus ca niciodata aceste fapte nu trebuie sa se prescrie, pentru ca romanii au dreptul sa isi cunoasca propria istorie si cei care au impuscat oameni si cei care au dat ordin sa fie impuscati oameni, trebuie sa mearga la inchisoare", a precizat Macovei.

Parchetul General a anuntat, joi, ca procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Parchetelor Militare au clasat dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, ranirea si lipsirea de libertate a unor persoane, precum si distrugerea unor bunuri.

CEDO a decis in 2011, in doua cazuri, ca uciderea oamenilor in timpul Revolutiei din 1989 nu se prescrie si anunta ca va...

Posted by Monica Macovei on Saturday, October 24, 2015

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ionel Cel-Mare, votat să preia atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Vrancea după decesul lui Cătălin Toma
Ionel Cel-Mare, votat să preia atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Vrancea după decesul lui Cătălin Toma
Consilierii judeţeni din Vrancea au decis, luni, în unanimitate, ca vicepreşedintele Ionel Cel-Mare să preia atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, după decesul neaşteptat...
Câți bani în plus ar fi plătit românii dacă nu se plafonau prețurile la energie, gaze și alimente. Ciolacu: ”Peste 1.100 de lei pe lună!”
Câți bani în plus ar fi plătit românii dacă nu se plafonau prețurile la energie, gaze și alimente. Ciolacu: ”Peste 1.100 de lei pe lună!”
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că peste 1.100 de lei în fiecare lună ar fi plătit în plus milioane de familii dacă nu am fi plafonat preţurile la energie, gaze şi alimentele de bază....
#Monica Macovei clasare Revolutie, #clasare dosar Revolutie, #fapte omor imprescriptibile , #stiri Monica Macovei