Lectie de patriotism data de Monica Niculescu: Ce se intampla in clasamentul WTA dupa participarea la Fed Cup

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 12:00
28818 citiri
Lectie de patriotism data de Monica Niculescu: Ce se intampla in clasamentul WTA dupa participarea la Fed Cup
Foto: fedcup.com

Monica Niculescu a demonstrat ca patriotismul inca mai exista in sport. Sportiva care s-a dovedit a fi decisiva pentru echipa de Fed Cup a Romaniei a pus tara pe primul loc in locul carierei individuale.

Jucatoarea in varsta de 31 de ani a adus, alaturi de Irina Begu, punctul care a trimis Romania in semifinalele Fed Cup.

Mai impresionant este insa sacrificiul pe care Monica l-a facut pentru a fi prezenta la confruntarea cu Cehia, in conditiile in care nici nu stia daca va fi prezenta pe teren.

Pentru a merge la Ostrava, Monica nu s-a mai inscris la turneul de la Doha, unde avea multe puncte de aparat.

Calificarile in turneul de la Doha au avut loc sambata si duminica, numai ca Monica a pus prezenta in lotul Romaniei pe primul loc si astfel a pierdut 135 de puncte WTA.

Drept urmare, Monica va suferi o cadere de 30 de locuri in clasamentul WTA si va ajunge, incepand de luni, pe locul 136.

Pentru Monica situatia este destul de delicata, in conditiile in care foarte probabil nu va fi primita direct pe tabloul principal de la Roland Garros si de la Wimbledon si va pierde cel putin 80 de mii de dolari.

Monica a considerat insa ca este mai important sa reprezinte Romania, chiar daca in plan individual va avea o misiune mult mai dificila in perioada urmatoare in circuitul WTA.

Prin victoria de la Ostrava, ea a devenit sportiva care a obtinut cele mai multe succese in Fed Cup pentru Romania, 31 la numar.

C.S.

#Monica NIculescu Fed Cup, #Monica Niculescu clasament WTA , #stiri Monica Niculescu