Sfârșitul tragic al unui cuplu de ofițeri ucraineni. Tocmai ce primiseră permisie să-și viziteze fiul: ”Moartea i-a pândit”

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 12:05
5545 citiri
Sfârșitul tragic al unui cuplu de ofițeri ucraineni. Tocmai ce primiseră permisie să-și viziteze fiul: ”Moartea i-a pândit”
Alexander și Nelia Doțenko, ofițeri de grăniceri în Ucraina FOTO Obozrevatel

Alexander și Nelia Doțenko, un cuplu căsătorit din Ucraina, ambii ofițeri de grăniceri, au murit duminică, 29 ianuarie, într-un accident produs în regiunea Hmelnițki, a anunțat Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei.

Cei doi tocmai primiseră permisie de pe front pentru a-și vizita fiul de 13 ani, care era împreună cu bunica, potrivit Obozrevatel, citat de Adevărul.

„În această dimineață, 29 ianuarie, cei doi soți au murit tragic în regiunea Hmelnițki. Erau grănicerii detașamentului Berdiansk, colonelul Alexander Viktorovici Doțenko și locotenent-colonelul Nelia Anatolievna Doțenko. Alexander a organizat și desfășurat activități de căutare operațională, iar Nelia a fost purtătorul de cuvânt al Detașamentului de frontieră din Lugansk, de multă vreme transmitea comunicate despre situația de pe linia de demarcație și de la granița cu țara agresoare”, a anunțat Serviciul de Grăniceri de Stat într-un comunicat.

„Un soț și o soție, din prima zi a invaziei la scară largă, au apărat Ucraina pe frontul de sud. Moartea i-a pândit când au scăpat din război pentru câteva zile, pentru a-și vedea fiul de 13 ani”, a anunțat Detașamentul de graniță Berdiansk.

Potrivit publicației Zaxid.net, cei doi soți au murit într-o coliziune cu un camion, lângă Hmelnițki.

„Accidentul s-a produs duminică dimineața, 29 ianuarie, în satul Kaciurinți, la 40 km de Hmelnițki. Se știe că Volkswagenul Touran în care se aflau soții s-a izbit de un camion MAN. Din impact, Alexander, 40 de ani, și Nelia Doțenko, în vârstă de 37 de ani, au murit. Șoferul de camion, în vârstă de 26 de ani, a fost internat în spital. Oamenii legii investighează acum cauzele și circumstanțele accidentului mortal”, scrie ziarul.

#morti Ucraina, #accident Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina