Dezvăluiri despre marinarii ruși de pe nava Moskva, făcute de soția uneia dintre victime. „Eroul nostru a murit făcându-și datoria”

Duminica, 17 Aprilie 2022, ora 18:00
7437 citiri
Dezvăluiri despre marinarii ruși de pe nava Moskva, făcute de soția uneia dintre victime. „Eroul nostru a murit făcându-și datoria”
Ucraina susține că nava s-a scufundat după ce a fost lovită de o rachetă, dar Moscova neagă atacul FOTO defenseromania.ro

Soția unuia dintre marinarii ruși aflați pe nava Moskva a declarat pentru jurnaliștii de la Radio Europa Liberă din Ucraina că soțul său a murit și alți 27 de marinari sunt dați dispăruți, potrivit bbc.com.

Ea a anunțat moartea soțului său Ivan Vakhrushev, în vârstă de 41 de ani, printr-o postare pe site-ul de socializare rus Odnoklassniki.

"Eroul nostru!!! A murit făcându-și datoria. A luptat până la ultima suflare pentru viața navei. Suntem în lacrimi și în doliu. Vei fi mereu un erou în inimile noastre", a scris ea.

Varvara Vakhrusheva le-a spus jurnaliştilor că soţul ei a murit în urma scufundării navei. Ea a fost informată despre moartea lui la 14 aprilie, adăugând că trupul său a fost găsit, dar circumstanțele morții sale nu au fost dezvăluite.

Soția marinarului a spus că alți 27 de membri ai echipajului au fost dispăruți, dar nu a existat nicio confirmare oficială în acest sens.

Ministerul Apărării din Moscova a publicat sâmbătă, 16 aprilie, imagini în care apare echipajul crucișătorului Moskva.

Este prima dată, de la scufundarea navei, când marinarii sunt văzuți public.

Grupul mare de marinari apare la o paradă în orașul-port Sevastopol.

Ministerul a transmis că echipajul își va ”continua serviciul”.

Ministerul rus al Apărării a declarat, joi seară, că nava de rachete Moskva s-a scufundat. Dacă Ucraina afirmă că a efectuat un atac cu rachete asupra navei, Rusia susţine că muniţia de la bord a explodat.

"În timpul remorcării crucişătorului Moskva până la portul de destinaţie, din cauza avariilor la carenă suferite în timpul incendiului provocat de detonarea muniţiei, nava şi-a pierdut stabilitatea", au transmis autorităţile din Rusia. "În condiţiile unei mări furtunoase, nava s-a scufundat", au adăugat acestea.

Crucișătorul Moskva era una dintre piesele de maximă importanță pentru flota rusă, având în spate o istorie de peste 40 de ani.

Lansată în 1979 și pusă în funcțiune la 30 ianuarie 1983, Moskva s-a numit inițial Slava și a jucat un rol esențial în Summitul de la Malta (2-3 decembrie 1989) dintre liderul sovietic Mihail Gorbaciov și președintele SUA George H. W. Bush, discuții care fost considerate drept finalul Războiului Rece, la puțin timp după căderea Zidului Berlinului.

Practic, nava scufundată a fost folosită pe post de ”dormitor” de delegația sovietică, în timp ce delegația SUA și-a avut sediul la bordul USS Belknap. Întâlnirile politice au avut loc la bordul Maxim Gorkiy, o navă de croazieră sovietică.

În perioada 1990-1998, nava a suferit multiple reparații și modernizări, iar din 1996 a fost rebotezată Moskva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Miniștrii de Externe din UE se feresc să promită livrarea de sisteme Patriot către Ucraina. România deține și ea această armă dorită de Kiev
Miniștrii de Externe din UE se feresc să promită livrarea de sisteme Patriot către Ucraina. România deține și ea această armă dorită de Kiev
Miniştrii de Externe din UE, reuniţi la Luxemburg, au declarat luni, 22 aprilie, că analizează de urgenţă cum să ofere mai multe sisteme de apărare aeriană Ucrainei, dar nu au făcut...
Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Ucraina se va confrunta cu o situație "dificilă", dar "nu catastrofală" pe front în viitorul apropiat, începând cu jumătatea lunii mai, a declarat șeful serviciilor de informații militare...
#Moskva, #moskva scufundat, #marinari rusi ucraineni, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina