Solicitarea neobișnuită a unui român: "Cum aș putea să mă auto-dezmoștenesc?"/ "Unele familii sunt mai toxice decât niște străini"

Joi, 08 Decembrie 2022, ora 14:51
3917 citiri
Solicitarea neobișnuită a unui român: "Cum aș putea să mă auto-dezmoștenesc?"/ "Unele familii sunt mai toxice decât niște străini"
Plic ]n care se afl[ un testament FOTO arhivă

Conflictele în familie sunt inevitabile, însă în unele cazuri acestea sunt duse la extrem. Este cazul unui român care a anunțat într-o postare pe Facebook că refuză să mai aibă vreo legătură cu familia și chiar să renunțe la nume și la o viitoare moștenire. Tânărul se adresează avocaților, întrebându-i ce demersuri ar trebui să facă.

"Mă iertați de deranj, vin c-o întrebare simplă. Cum aș putea să mă auto-dezmostenesc? Pur și simplu să renunț la numele de familie și să mai am o legătură cu familia. Sunt probleme de ani de zile si eu psihic mental nu mai duc.", a scris acesta pe grupul Avocatul online.

"În absolut toate familiile sunt disensiuni"

În comentarii, unii îl temperează, amintindu-i cât de importantă este familia, alții îi explică ce soluții ar avea.

"Gândiți-vă bine, că poate sunteți nervos și că în absolut toate familiile sunt disensiuni dar trebuie să le depășim!"

"Te căsătoreșți și te treci pe numele soției cel mai simplu."

"Prenumele da, numele de familie, nu am auzit de așa ceva."

"Probabil te duci la primărie la evidența populației și depui actele pentru schimbarea de nume. Dar cel mai greu este să reușești sufletește să rupi orice legătură. Iartă-i, să nu te afecteze, și uită că există. Eu la toată lumea spun că tatăl meu e mort. Nu l-am văzut de 18 ani."

"Și eu zic asta pentru moment, dar după 3 zile mi-e dor de ei. Rugați-vă la Dumnezeu să vă îndrume pașii pe cai bune."

"Nu te poți auto-dezmoșteni, căci tu fiind copilul sau unul dintre copiii părinților tăi, ești moștenitor rezervatar. Ai niște procente asigurate. Doar dacă părinții tăi își vând unica moștenire (să spunem că ar fi doar un imobil), doar atunci n-ai mai moșteni nimic, că n-ai avea ce. Nu sunt avocat, dar dacă greșesc, rog să fiu corectat."

"Refuzi moștenirea."

"Nu ai cum trebuie să porți numele până la capăt. Doar atât, dacă te căsătorești să te treci pe numele soției."

"Simplu. Ia-ți doar ce-i pe ține și începi altă viață, în alt oraș, țară. Începi de la zero. Să ne dai de știre dacă ai reușit."

"Crezi că dacă îți schimbi numele nu mai simți aceeași durere, dezamăgire? Sfatul meu este să începi o nouă viață fără ei. Să nu mai știe nimeni nimic de ține. Să-și dea seama că au greșit față de copilul lor. Mama stă la 20 de minute distanță de mine, copiii mei nu știu că ea este bunica lor. Ne-au abandonat ca pe niște câini într-un orfelinat. Mă doare și mă doare tare că nu am o relație bună cu părinții și în general cu neamurile. Dar Dumnezeu dă fiecăruia după sufletul lui. Dumnezeu să-ți dea putere să-ți îndeplinești visul și să poți trece peste."

"Numele se poate schimba oricând pe cale administrativă. Se poate vorbi de moștenire doar atunci când există o persoană decedată, iar faptul că aveți dreptul la o moștenire nu vă face automat și moștenitor. Nu e o obligație, ci doar un drept. O moștenire se acceptă sau se refuză. Simplu."

"Unele familii sunt mai toxice decât niște străini"

"Singurul lucru în viată pe care nu poți să îl alegi este familia, ți-o dă Dumnezeu, așa că acceptă situația."

"Chiar dacă ți-o da Dumnezeu, nu trebuie să o accepți, dacă îți distruge viața! Unele “familii” sunt mai toxice decât niște străini."

"Din câte știu eu se pot face demersuri la evidența populației pentru a schimba numele, în schimb, mostenirea o poți refuza e simplu dacă nu dorești. Dar schimbarea numelui nu știu dacă o să schimbe ceea ce simți. Sfatul meu e să te îndepărtezi de ei o vreme".

"Numele e fix nimic! Sângele nu îl poți schimba! Oricât ai dori să nu mai ai nicio legătură cu familia, vei avea mereu!"

"Părinții, numele, frații nu îi putem alege! Nu ar mai suferi nimeni niciodată! Cu bune și rele Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce! Sănătate și înțelegere!"

"Cel mai bine ar fi să mergi într-un loc unde ei nu pot ajunge la tine, să îți iei lumea-n cap. Rupi orice contact cu ei, le trimiți câte un mesaj de sărbători și gata. Să schimbi numele mi se pare inutil și multă birocrație."

"Schimbarea numelui pe cale administrativă. Va trebuie un motiv bine întemeiat să va puteți schimbă numele. O căutare pe internet și vedeți despre ce este vorba. Mult succes!"

"Eu aș pleca și dus aș fi. Mosternirea aș vinde-o, la timpul ei, și-aș dona banii către copii sau bătrâni."

"Prenumele se poate schimbă oricând. Numele se poate schimbă prin căsătorie. Puteți să plecați departe de familie și să le blocați orice acces către dvs. Blocați pe rețelele de socializare sau vi le închideți și va schimbați numărul de telefon și adresa. Și așa “ dispăreți”. Evitați să va gândiți la persoanele care v-au determinat să ajungeți la această atitudine, să va gândiți cu resentimente la ei, să-i iertați, să va plătiți datoriile în măsură în care puteți, inclusiv cele morale și așa închideți și legătură emoțională care se transmite “ far fir”.

La decesul celor pentru care aveți vocație de moștenitor, declarați la notariat că nu renunțați la moștenire sau că nu ați acceptat moștenirea în termenul legal.

Nu e atât de greu material.

Mai greu este cu partea emoțională. Aici veți avea de lucru cu dvs."

"Schimbare de nume, mutat în alt oraș, rupt absolut orice contact cu familia. Felicitări pentru inițiativa, nu oricine poate."

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Pensionarea este momentul în care poți să te bucuri de roadele muncii tale, dar în multe cazuri este o provocare pentru a găsi modalități să faci economii. O modalitate eficientă de...
#mostenire, #renuntare, #roman, #familie, #nume de familie, #solicitare , #stiri juridice