USR, moțiune cu dedicație pentru PSD împotriva ministrului Energiei: ”Aveţi şansa să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi”

Marti, 21 Iunie 2022, ora 17:23
2023 citiri
USR, moțiune cu dedicație pentru PSD împotriva ministrului Energiei: ”Aveţi şansa să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi”
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu FOTO Facebook

USR a anunțat marți, 21 iunie, că a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Anunțul vine în contextul actualelor tensiuni din coaliție privind prețurile ridicate la carburanți.

PSD, aveţi şansa şi să scăpaţi de Virgil Popescu, şi să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi. USR a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acest om nu mai trebuie să ocupe o funcţie publică nu de azi, ci din decembrie, când, în plină iarnă, milioane de români au fost obligaţi să plătească facturi uriaşe la energie, fără ca statul să ia vreo măsură”, a scris purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, pe Facebook.

El i-a invitat pe social-democrați să adopte proiectul USR.

”Dacă vor să reducă preţul la carburanţi, soluţia e simplă. Nu vă mai opuneţi proiectului USR de reducere a TVA-ului la carburanţi de la 19% la 5%! E un proiect depusă încă din urmă cu 5 luni. Am făcut repetate solicitări în Comitetul Liderilor de a introduce proiectul la vot, PSD, PNL şi UDMR s-au opus mereu. Fără TVA şi accize, un litru de benzină ar scădea de la 8.62 lei/litru la 5.35 lei/litru. Un litru de motorină ar scădea de la 9.18 lei/litru la 5.98 lei/litru. Adoptaţi proiectul USR. Votaţi moţiunea simplă USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu”, a mai scris Moșteanu.

Textul moțiunii intitulate ”Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”

”Domnul Virgil Popescu şi-a atins limita competenţei cu mult înainte să fie ministru. Însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani. Sub mandatele lui Virgil Popescu, preţul energiei pentru populaţie şi companii a crescut constant. Preţul gazelor a crescut constant. Preţul energiei electrice a crescut constant. Preţul carburanţilor a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicaţie contextul internaţional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpăţânare să aplice soluţii aflate la îndemâna sa. Soluţii propuse de USR şi acceptate în diverse declaraţii publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare. De cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare. De ce nu adoptaţi soluţia, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii aşteaptă soluţii”, au scris inițiatorii moțiunii.

Potrivit USR, ”rezultatele activităţii celui mai slab ministru al Energiei din câţi a avut România se văd: scăderea accentuată şi constantă a nivelului de trai pentru populaţie şi dificultăţi majore întâmpinate de companiile care activează în România”.

”Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetenţă, ci şi de rea-voinţă militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituţii pe care nu ştie, nu poate şi nu vrea să o conducă în interesul public”, se mai arată în textul moțiunii.

#motiune ministrul energiei, #virgil popescu ministrul energiei, #motiune usr, #PSD, #preturi carburanti , #stiri USR