Reacția ministrului Mediului la moțiunea depusă de USR împotriva sa: ”În afară de Dumnezeu, nu mi-e teamă de nimeni”

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 21:38
1576 citiri
Reacția ministrului Mediului la moțiunea depusă de USR împotriva sa: ”În afară de Dumnezeu, nu mi-e teamă de nimeni”
Ministrul Mediului spune că moțiunile sunt ”un domeniu drag USR-ului” FOTO Facebook / Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a ironizat luni, 4 aprilie, demersul USR privind depunerea moțiunii simple împotriva sa, susținând că nu are decât scopul de a aduna voturi.

”La cât de disperat este pentru procente în sondaje USR-ul, mă mir că a venit abia acum moţiunea. E un domeniu drag USR-ului, eram sigur ca va veni mai devreme sau mai târziu o moţiune”, a spus ministrul Mediului la Profit TV.

Despre criticile care i se aduc, Tanczos Barna a arătat că la Timiş şi Caraş este vorba de o problemă bicefală. ”La un moment dat am primit informaţii de la ambele persoane care sunt acum anchetate sau verificate, într-un control dispus de mine, este vorba de fostul şef l Gărzii Forestiere din Timişoara şi de fostul şef al Direcţiei Silvice din Caraş-Severin. Ei se acuză reciproc şi atunci când am dispus controlul, i-am revocat pe amândoi”, a spus ministrul, adăugând că a promovat un director din Garda Forestieră Timişoara, deci nu a venit nimeni din afară, nici de la partid.

”Am cerut un singur lucru, rezultate şi controale. În momentul de faţă, se fac mai multe controale, se dau mai multe amenzi şi mai multe confiscări de lemne”, a menţionat Tanczos Barna.

Despre anchetă, ministrul Mediului a afirmat că aşteaptă rezultatele controlului cerut de el, pentru că ”acuzaţiile sunt extrem de dure la adresa ambelor persoane”.

”În cazul în care se confirmă acuzaţiile reciproce, amândoi vor fi audiaţi de instituţiile de anchetă penală”, a mai arătat Barna, afirmând că nu i-ar fi destituit dacă acuzaţiile nu erau grave.

Despre moţiunea simplă a USR, Tanczos Barna a spus. ”Mi-e teamă de Dumnezeu, în afară de Dumnezeu, nu mi-e teamă de nimeni”.

USR a transmis, luni, că ministrul ”Tanczos Barna a executat, în cel mai evident stil mafiot, un inspector-şef al Gărzii de Mediu Timişoara, care a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului”, acesta fiind demis.

”Pentru asta îl vom chema în faţa Parlamentului şi îi vom cere să explice ceea ce pare să fie un jurământ de sânge făcut cu PSD şi PNL pentru a proteja mafia pădurilor”, a declarat Cătălin Drulă, după ce a anunţat depunerea moţiunii simple.

#motiune ministrul mediului, #Tanczos Barna, #motiune usr , #Stiri Tanczos Barna