Parlamentarii au reluat dezbaterea moțiunii simple împotriva lui Virgil Popescu. Doar AUR și USR au rămas în sală

Luni, 07 Februarie 2022, ora 17:49
3526 citiri
Parlamentarii au reluat dezbaterea moțiunii simple împotriva lui Virgil Popescu. Doar AUR și USR au rămas în sală
Dan Barna a criticat PNL și PSD că s-au folosit de incidentul cu George Simion FOTO Captură Video

Biroul Permanent a decis să reia ședința în care se dezbate și votează moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu după ce aceasta a fost oprită ca urmare a unui derapaj grav din partea liderului AUR George Simion.

Parlamentarii PNL, PSD, UDMR dar și grupul minorităților au anunțat că părăsesc sala în semn de protest.

Dan Barna a declarat că gestul lui George Simion este de „neacceptat și netolerat”, însă a subliniat că PNL și PSD s-au folosit de incident pentru a distrage atenția de la moțiune. Totodată, Barna a explicat că a propus ca dezbaterea și votul să fie amânată pentru zilele următoare, însă PNL și PSD nu au fost de acord.

„Ideea că violențele AUR sunt plătit de USR și dreptul cetățenilor să știe ce se întâmplă cu facturile la energie nu poate fi validată de golănia domnului Simion.

Am solicitat continuarea procedurii moțiunii. Cei din PSD-PNL au insistat ca ea să fie votată azi, fără să participe. Violența domnului Simion trebuie sancționată”, a afirmat Dan Barna.

În replică, liderul AUR George Simon i-a transmis lui Barna să-și „vadă de partidul” său.

„E incredibil. Domnul Barna spune de golănie și violență? O să pun pe pagina de Facebook cum blocau ei acest microfon. Face același lucru provocator pe care îl face ministrul Energiei, care e un hoț și spune că suntem un partid pro-rus. Domnul Barna, vedeți-vă de partidul vostru. Dvs prin tăticul Cioloș sunteți cu Macron și Rusia”, a afirmat George Simion.

Inițial, ședința a fost întreruptă după ce George Simion, s-a dus la tribună și l-a bruscat pe Virgil Popescu în timp ce-și expunea discursul. Concret, l-a apucat de după umeri și a început să îi urle în față ”Ești un hoț”.

”Domnule președinte, pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin și să-i spună să ieftinească gazul?”, spune Virgil Popescu la microfon.

În acel moment Simion se duce lângă el, îl apucă de după umeri și îi zbiară în față „Ești un hoț!”.

”La Rusia cu dumneavoastră!” a strigat şi Virgil Popescu.

”Rog chestorii să îi îndepărteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”, a intervenit preşedintele de şedinţă, social-democratul Daniel Suciu, care a cerut ca liderii de grup să se apropie de tribună.

”Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru, în timp ce îşi susţine discursul, este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să continui şedinţa. Convoc şedinţa Biroului Permanent. Declar şedinţa închisă”, a spus Suciu.

Minoritățile au părăsit sala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
Fermierul care a condus protestele împotriva cerealelor ucrainene intră în politică. Măsurile radicale pe care le propune
Fermierul care a condus protestele împotriva cerealelor ucrainene intră în politică. Măsurile radicale pe care le propune
Omul de afaceri Emil Enache s-a înscris în partidul AUR și va candida la alegerile locale. Enache, cel care a condus protestele în Vama Albita, va deschide lista de consilieri locali la Husi,...
#motiune simpla, #Parlament, #George Simion, #aur, #USR, #Dan Barna, #virgil popescu , #parlament