Ziare.com

Requiemul lui Mozart, finalizat de un compozitor britanic

de Adriana Toma
Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 17:34

   

Requiemul lui Mozart, finalizat de un compozitor britanic
Requiemul lui Wolgang Amadeus Mozart, pe care compozitorul austriac nu a mai apucat sa-l termine, a fost finalizat de britanicul Michael Finnissy.

Compozitorul, pianistul si profesorul de muzica Michael Finnissy a marturisit ca rescrierea in maniera proprie a bucatilor pe care Mozart nu a mai avut timp sa le termine a fost, intr-adevar, "o provocare imensa", scrie Music News.

"Mi l-am imaginat pe Mozart in zilele noastre, lucrand sa termine 'Requiem', si m-am gandit ce l-ar fi putut influenta astazi, respectiv toate genurile muzicale si evenimentele istorice consemnate de la moartea lui, in 1791, si pana acum", a marturisit Finnissy, in varsta de 65 de ani.

Requiemul i-a fost comandat lui Mozart, contra unui onorariu destul de consistent, in vara lui 1791. Identitatea celui care i-a cerut lucrarea este controversata, insa, potrivit unor ipoteze, ar fi fost vorba despre un conte pe nume Franz Walsegg-Stupach.

Cum marele compozitor austriac a murit inainte sa termine Requiemul, acesta a fost finalizat, cateva luni, mai tarziu, de fostul asistent al compozitorului, care s-ar fi folosit de cateva bucati schitate de Mozart, completate cu propria sa muzica.

Requiemul lui Mozart include celebrul cor "Lacrimosa", considerat de multi drept cea mai emotionanta creatie a genului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1957 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor