Sibiu: Opera din Viena a cantat Nunta lui Figaro in blugi

Luni, 22 Octombrie 2007, ora 12:52
2541 citiri
Sibiu: Opera din Viena a cantat Nunta lui Figaro in blugi

Artistii Operei de Stat din Viena au cantat in blugi duminica seara, la Sibiu, "Nunta lui Figaro" de Mozart. Ei nu au avut timp sa se schimbe in costumele de scena pentru ca nu au putut ateriza la Sibiu, din cauza conditiilor meteo, si au venit cu autocarul pana in Capitala Culturala.

Membrii orchestrei au cantat in hainele de strada in spectacolul care a inceput, la Casa de Cultura a Sindicatelor, cu mai mult de doua ore intarziere, transmite NewsIn. Avionul din Viena nu a reusit sa aterizeze in Sibiu, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, iar artistii au fost nevoiti sa vina cu autocarul de la Timisoara.

Directorul operei, Ioan Holender, s-a declarat dezamagit de incident. "Toata lumea canta cu hainele pe care le are de dimineata", a spus Holender. "Facem o pauza de un sfert de ora la actul doi si imi pare bine, domnule Iorgulescu, ca in conditiile astea mizerabile am ajuns in orasul acesta."

In replica, Iorgulescu le-a multumit artistilor ca au fost dispusi sa faca efortul de a sustine spectacolul. "Celelalte lucruri probabil sunt minore in raport cu acest efort exceptional pe care l-a facut Opera din Viena", a spus Iorgulescu.

"Le multumesc din inima. Au venit, de mai multe ori au incercat sa aterizeze la Sibiu, din pacate nu a existat aceasta posibilitate."

Lipsa costumelor nu a afectat prea mult spectacolul. Incurcaturile prin care trece Figaro, de data aceasta imbracat in blugi, au starnit la fel de multe rasete si aplauze ca intr-o reprezentatie la patru ace.

"Nunta lui Figaro" ("Le Nozze di Figaro") este una dintre cele mai cunoscute opere a lui Wolfgang Amadeus Mozart, compusa pe libretul scris de poetul italian, abatele Lorezo da Ponte, dupa comedia cu acelasi nume a scriitorului francez Pierre Caron de Beaumarchais. Actiunea se petrece la Sevilla, in secolul XVIII.

Spectacolul, ce a durat aproape patru ore, a starnit ropote de aplauze la final.

Citeste si:
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Vineri, 27 mai, liberalii se reunesc la Poiana Brașov pentru ședința de Consiliu Național acolo unde vor avea loc alegeri pentru câte o funcție de secretar general al PNL,...
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...