Isarescu: BNR este in "alerta maxima"

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 13:56
2750 citiri
Isarescu: BNR este in "alerta maxima"

Isarescu: BNR este in "alerta maxima" pentru contracararea efectelor crizei financiare mondiale

Romania poate fi afectata oricand, in mod indirect, de efectele crize financiare de la nivel mondial, motiv pentru care institutia pe care o conduce se afla in "alerta maxima", aceasta este noua abordare a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, referitaore la modul in care s-ar putea rasfrange criza de lichiditati in Romania.

Intrebat care va fi impactul crizei asupra aderarii la zona euro, Isarescu a replicat ca "e chiar prematur sa ne dam seama de toate detaliile crizei financiare si de impactul asupra Romaniei pana in anul 2014".

"Potentialul crizei este foarte mare si s-ar putea ca o buna parte din elementele care dau configuratia sistemului mondial in prezent sa se schimbe pana atunci. Nu sunt prezicator, dar e posibil ca, indirect, sa apara oricand efecte. Suntem, de aceea, intr-o alerta maxima, noi la Banca Nationala, pentru a atenua aceste efecte negative", a precizat Mugur Isarescu, citat de NewsIn.

In opinia guvernatorului BNR, unda de soc nu va atinge si Romania in mod direct, pentru ca "nu suntem primitivi si pentru ca bancile romanesti s-au ferit de aceste produse toxice". Cu toate acestea, guvernatorul a recunoscut totusi ca BNR este in stare de alerta, iar "daca e vorba numai de zvonuri, va lua masuri de calmare a publicului".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Au crescut rezervele valutare ale BNR. Cât valorează aurul deținut de România
Au crescut rezervele valutare ale BNR. Cât valorează aurul deținut de România
Rezervele valutare la Banca Naţională a României totalizau 63,128 miliarde euro la finele lunii februarie 2024, în creştere cu 2,79% comparativ cu nivelul de 61,416 miliarde euro la 31...
O țară cu 1 milion de români, alertă dramatică: Oamenii nu au avut ce mânca, criza lovește una din 5 familii
O țară cu 1 milion de români, alertă dramatică: Oamenii nu au avut ce mânca, criza lovește una din 5 familii
Criza multiplă generată de războaiele din Ucraina și Israel, blocarea traficului maritim de pe Canalul Suez, dar și creșterea costului vieții lovește dramatic într-o țară occidentală,...
#Mugur Isarescu, #BNR, #criza financiara, #efecte indicere, #alerta, #convergenta euro, #riscuri , #criza