Isarescu: BNR este in "alerta maxima"

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 13:56
2560 citiri
Isarescu: BNR este in "alerta maxima"

Isarescu: BNR este in "alerta maxima" pentru contracararea efectelor crizei financiare mondiale

Romania poate fi afectata oricand, in mod indirect, de efectele crize financiare de la nivel mondial, motiv pentru care institutia pe care o conduce se afla in "alerta maxima", aceasta este noua abordare a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, referitaore la modul in care s-ar putea rasfrange criza de lichiditati in Romania.

Intrebat care va fi impactul crizei asupra aderarii la zona euro, Isarescu a replicat ca "e chiar prematur sa ne dam seama de toate detaliile crizei financiare si de impactul asupra Romaniei pana in anul 2014".

"Potentialul crizei este foarte mare si s-ar putea ca o buna parte din elementele care dau configuratia sistemului mondial in prezent sa se schimbe pana atunci. Nu sunt prezicator, dar e posibil ca, indirect, sa apara oricand efecte. Suntem, de aceea, intr-o alerta maxima, noi la Banca Nationala, pentru a atenua aceste efecte negative", a precizat Mugur Isarescu, citat de NewsIn.

In opinia guvernatorului BNR, unda de soc nu va atinge si Romania in mod direct, pentru ca "nu suntem primitivi si pentru ca bancile romanesti s-au ferit de aceste produse toxice". Cu toate acestea, guvernatorul a recunoscut totusi ca BNR este in stare de alerta, iar "daca e vorba numai de zvonuri, va lua masuri de calmare a publicului".

Citeste si:
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...
„Beleaua” descoperită de Kelemen Hunor în legislația românească. „Este o problemă”
„Beleaua” descoperită de Kelemen Hunor în legislația românească. „Este o problemă”
Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, este de părere că doar modificarea Constituţiei în sensul reducerii domeniilor pentru care Guvernul poate adopta Ordonanţe de Urgenţă poate...