Conducerea BNR, votata in Parlament. Isarescu a primit 377 de voturi "pentru"

Luni, 16 Iunie 2014, ora 19:38
2713 citiri
Conducerea BNR, votata in Parlament. Isarescu a primit 377 de voturi "pentru"

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a fost votat, luni, de plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, guvernatorul Mugur Isarescu inregistrand 377 de voturi favorabile si noua voturi "impotriva".

Din numarul total de 574 de senatori si deputati, 386 au fost prezenti la sedinta de plen.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a primit 377 de voturi "pentru" si 9 voturi "impotriva".

Isarescu, in continuare guvernator al BNR - aviz pentru al cincilea mandat

Florin Georgescu, pentru functia de prim-viceguvernator, a obtinut 377 voturi "pentru" si 9 voturi "impotriva".

Bogdan Olteanu, pentru functia de viceguvernator, a inregistrat 375 de voturi "pentru" si 11 voturi "impotriva".

Liviu Voinea, de asemenea pentru postul de viceguvernator, a primit 372 de voturi "pentru" si 14 voturi "impotriva".

Pentru functia de membru in Consiliul de Administratie al BNR, Dinu Marin a obtinut 375 de voturi "pentru" si 11 voturi "impotriva", Daniel Daianu - 375 de voturi "pentru" si 11 "impotriva", Gheorghe Gherghina - 373 de voturi "pentru" si 13 "impotriva", Nagy Agnes - 376 "pentru" si 10 voturi "impotriva", iar Virgil Stoenescu - 377 de voturi "pentru" si 9 voturi "impotriva".

Cum au dormit Ponta si Isarescu inainte si dupa intalnirea cu oficialii FMI

In urma votului din plenul reunit, Birourile reunite au constatat ca toti candidatii au intrunit majoritatea voturilor Parlamentului pentru functiile pentru care au fost propusi.

Anterior, Mugur Isarescu a fost avizat luni in unanimitate de comisiile reunite de Buget, Finte-Banci din Parlament pentru al cincilea mandat de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, cu o perioada de cinci ani, pozitie pe care ocupa de 24 de ani.

Isarescu a tinut o alocutiune in fata comisiilor reunite, in care a multumit pentru activitatea actualului Consiliu de Administratie, care a trebuit sa faca fata provocarilor crizei financiare globale resimtite si Romania si a punctat cateva dintre obiectivele noului CA.

Printre obiectivele viitorului CA al BNR, Isarescu a mentionat aderarea la zona euro in 2019, "obiectiv ambitios, dar inca realizabil", si intrarea in Uniunea Bancara.

Mugur Isarescu, doctor in stiinte economice, este guvernator al Bancii Nationale a Romaniei din septembrie 1990 si presedinte al Consiliului de Administratie. In 1990, numirea sa a fost facuta de catre Guvern, iar din 1991 a primit mandat din partea Parlamentului, care a fost reinnoit de trei ori pana in prezent, cu o durata de cinci ani, respectiv in decembrie 1998, noiembrie 2004 si octombrie 2009.

Isarescu a fost prim-ministru al Romaniei in perioada decembrie 1999 - decembrie 2000, iar pana sa fie numit guvernator a ocupat timp de sase luni pozitia de secretar cu probleme economice si monetare al Ambasadei Romaniei la Washington, de unde a fost rechemat de presedintele de atunci, Ion Iliescu.

El este membru in Consiliul General al Sistemului European al Bancilor Centrale, membru cu drept de vot din partea Romaniei in Consiliul European de Risc Sistemic si face parte din Consiliul Guvernatorilor al Fondului Monetar International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Isarescu guvernator BNR, #Consiliu Administratie BNR votat, #Isarescu vot Parlament , #Guvernator BNR