Isarescu: Daca ti-ai facut o casa, esti robul casei, nu al bancii

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 17:14
13396 citiri
Isarescu: Daca ti-ai facut o casa, esti robul casei, nu al bancii
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei care iau un credit trebuie sa stie ca un credit luat trebuie dat inapoi, iar daca ai luat un credit nu esti rob al bancii, ci a ceea ce ai facut cu banii, sustine Mugur Isarescu.

"Oamenii calatoresc cu avionul, dar nu trebuie sa stie neaparat cum functioneaza motorul cu reactie, dar trebuie sa stie ca se urca in avion si ca acolo sunt niste reguli precise si sa accepte chiar cei care calatoresc frecvent cu avionul plictiseala aceea cu masurile de siguranta. Daca calatoresti mult cu avionul te si gandesti: ma, ce ma tot omoara astia cu...

Asa si cand intra in banca. Trebuie sa stie ca intra intr-o banca, nu intra in alta parte. Trebuie sa stie ca un credit trebuie dat inapoi. Lucruri pe undeva simple. Daca te imprumuti pe 30 de ani, apoi 30 de ani e o viata de om adult. Nu este imprumut de azi pe maine. Am ajuns robul bancii! Ai ajuns robul a ceea ce ai facut cu banii. Daca ti-ai facut o casa, esti robul casei, nu neaparat robul bancii", a spus, miercuri, guvernatorul BNR cu privire la educatia financiara.

Acesta a afirmat ca bancile, chiar daca sunt plicticoase, cand cineva le calca pragul, precum in avion, trebuie sa la faca instructiunile "plictisitoare": "Ati intrat intr-o banca! Aveti serviciile acestea".

"Nu trebui neaparat, cum spun unii, cred ca este o greseala, domnule sa ii invatam toate clauzele abuzive, neabuzive. Aceasta este treaba avocatilor....Ei trebuie sa stie ca a lua un credit inseamna a lua un credit si trebuie sa te organizezi sa dai banii inapoi, ceea ce nu este deloc usor. Creditul, am mai spus-o de cateva ori aici, are o perioada de mare euforie, dureaza cateva zile, cand il iei si pe urma o perioada de mare durere, cand incepi sa-l dai inapoi. Si aceasta mare durere poate sa dureze si 20 de ani, 30 de ani. Te innebuneste.

Nu cred ca e stres mai mare pentru un om decat sa stie ca are o datorie pe care trebuie sa o ramburseze in fiecare saptamana. Cam acesta cred ca trebuie sa faca educatia", a declarat Mugur Isarescu.

Nu e prima data cand guvernatorul BNR face astfel de aprecieri. Si in februarie 2015, Isarescu spunea: Creditul are 2 etape - una de mare fericire, cand iei banii, si a doua in care trebuie sa dai banii inapoi

Banca Nationala a Romaniei organizeaza, miercuri, cea de-a XXV-a editie a Simpozionului anual de istorie si civilizatie bancara "Cristian Popisteanu".

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Isarescu credit banca , #Guvernator BNR