Isarescu, decorat de Oprea pentru "activitatea desfasurata in sprijinul poporului roman"

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 17:15
1498 citiri
Isarescu, decorat de Oprea pentru "activitatea desfasurata in sprijinul poporului roman"
Foto: Ministerul Apararii

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost decorat vineri, in cadrul unei ceremonii organizate la sediul M.Ap.N., cu Emblema "Onoarea Armatei Romaniei".

"Distinctia conferita astazi semnifica recunoasterea valorii incontestabile, dobandite intr-o viata dedicata studiului stiintelor economice si aplicarii cunostintelor din domeniu in folosul societatii. Semnifica, de asemenea, pretuirea si respectul nostru deplin, respectul militarilor, al armatei, pentru intreaga activitate desfasurata in sprijinul poporului roman de catre domnul Mugur Isarescu", a declarat ministrul Apararii, Gabriel Oprea, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Ministrul a subliniat ca personalitatea guvernatorului BNR este legata de intreaga istorie post-decembrista a Romaniei, iar caracterul exceptional al activitatii acestuia porneste inca din 1990, "cand tot sistemul economico-financiar al tarii trebuia schimbat si toate transformarile la nivelul societatii romanesti erau sub semnul urgentei".

De asemenea, Gabriel Oprea a evidentiat faptul ca, prin toate actiunile intreprinse in ultima perioada, dificila pentru intreaga lume, guvernatorul BNR a avut o contributie importanta in implementarea politicilor care au asigurat stabilitatea economico-financiara a tarii si, implicit, au sprijinit MapN in indeplinirea misiunilor specifice.

"Este foarte important de subliniat ca securitatea nationala a unei tari depinde in mare masura si de stabilitatea economico-financiara, rolul acesteia fiind acela al unui garant al stabilitatii si al independentei unui stat", a spus Ministrul Apararii Nationale.

Domnul Mugur Isarescu a multumit ministrului Gabriel Oprea pentru distinctia oferita, aratand ca, si din postura de fiu de ofiter in rezerva si veteran al armatei, este onorat de primirea medaliei.

"Banca Nationala, al carei guvernator sunt, institutie fundamentala a statului roman, isi indeplineste mandatul intr-un cadru de stabilitate pe care Armata Romaniei, o armata NATO, il asigura tarii noastre. Dar si Armata, la randul ei, are nevoie de un cadru de stabilitate. Am in vedere, desigur, stabilitatea politica, economica, sociala. Dar si stabilitatea financiara este la fel de importanta. Intr-o tara instabila financiar, nici armata nu ar fi scutita de dificultati dintre cele mai mari", a spus Guvernatorul BNR.

Referindu-se la perspectivele economice ale Romaniei, domnul Mugur Isarescu a aratat: "Ca sa nu ma indepartez de limbajul militar, voi spune ca in anul 2012 tara se va putea angaja pe doua fronturi: unul pentru insanatosirea in continuare a bugetului statului si al doilea pentru consolidarea cresterii economice. In aceasta importanta batalie, societatea romaneasca se poate baza pe stabilitatea asigurata de Armata Romana si pe stabilitatea financiara pentru care lucram noi, cei de la Banca Nationala".

Emblema "Onoarea Armatei Romaniei" este cea mai inalta distinctie onorifica a Ministerului Apararii Nationale.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Isarescu medalie Ministerul Apararii, #Isarescu decorat Gabriel Oprea, #Isarescu decorat ministrul Apararii , #Guvernator BNR