Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Isarescu dezvaluie cati bani castiga ca guvernator al BNR (Video)

Joi, 04 August 2016, ora 16:33
11128 citiri
Isarescu dezvaluie cati bani castiga ca guvernator al BNR (Video)
Foto: BNR

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a facut publica suma pe care o castiga lunar ca sef al institutiei: 13.601 de euro.

"Salariul de guvernator este de 9.495 de euro net lunar, plus indemnizatia de conducere de 4.105 de euro. In total, 13.601 euro", a anuntat Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa, potrivit Digi 24.

Seful BNR a luat decizia de a-si face public castigul dupa ce economistul Lucian Isar a sustinut, intr-o postare pe blogul sau, ca guvernatorul ar incasa, de fapt, 40.000 de euro lunar si ca salariul sau ar fi cumulat cu pensia.

Dar Isarescu a spus ca nu a depus cerere de pensionare si ca a continuat sa lucreze ca guvernator, in baza mandatului de la Parlament.

"Nu mi s-a calculat, nu mi s-a stabilit si prin urmare nu am incasat pensie. Nu s-a cumulat pensia cu salariul", a precizat guvernatorul BNR.

Salariul lui Isarescu nu e trecut in declaratia sa de avere, deoarece prevederile europene nu il obliga sa faca acest lucru.

Oficialii BNR sustin, insa, ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) are toate datele legate de veniturile guvernatorului.

Mugur Isarescu mai are si 40 de hectare de vita-de-vie in Dragasani, iar firma sa comercializeaza 9 sortimente de vin. In 2014, aceasta a avut o cifra de afaceri de 2,87 milioane de lei, adica peste 650.000 de euro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#salariu Mugur Isarescu, #salariu Isarescu BNR, #salariu Isarescu guvernator BNR, #salariu guvernator BNR , #Guvernator BNR
Comentarii