Ziare.com

Isarescu: Discutiile zilnice cu presa despre sistemul bancar nu sunt sanatoase

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 20:33

   

Isarescu: Discutiile zilnice cu presa despre sistemul bancar nu sunt sanatoase
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat vineri ca institutia se afla "sub bombardamentul" intrebarilor despre situatia din Grecia si impactul asupra Romaniei si ca intelege nevoia de a comunica cu presa, dar ca discutiile zilnice despre sistemul bancar "nu sunt neaparat sanatoase".

"Prezenta bancilor internationale este majoritara din punct de vedere al finantarii, al volumului de active, al activitatii bancare, dar criza a adus la lumina cateva vulnerabilitati, precum riscul crescut de contagiune. Avem patru banci din Grecia, banci romanesti cu capital grecesc.

Nu exista nicio zi in care sa nu trebuiasca sa raspundem unor comentarii la ceea ce s-a intamplat in Grecia, la ceea ce se intampla in Grecia, la ce se va intampla in Romania si este ca un bombardament constant", a declarat Mugur Isarescu in cadrul conferintei "Public Policies and The Direction of Financial Flows".

Guvernatorul BNR intelege faptul ca trebuie sa comunice cu presa, dar ca discutiile zilnice despre sistemul bancar "nu sunt neaparat sanatoase".

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Accept total faptul ca trebuie sa discutam cu mass-media, dar trebuie sa acceptam si faptul ca discutiile zi de zi despre sistemul bancar nu sunt neaparat sanatoase si uneori nu avem niciun raspuns decat sa repetam la nesfarsit ceea ce am spus deja: ca avem cerinte suplimentare de capital, ca solicitam bancilor mama sa aiba conduita corespunzatoare", a spus Isarescu.

In ceea ce priveste recenta reducere a ratingului unor banci cu capital austriac, Isarescu a declarat ca in Romania acest lucru a fost perceput in mod eronat.

"Exista aceste vulnerabilitati si recunoastem acest lucru, dar as da exemplu Austria. Recent, ratingul bancilor a fost scazut si perceptia in Romania a fost ca este un dezastru, ca bancile romanesti cu capital austriac vor avea probleme, ceea ce nu chiar adevarat, reprezinta o vulnerabilitate doar.

De asemenea, in ceea ce priveste pozitia noastra acum este ca bancile implicate in intermediere financiara si-au imbunatatit serviciile si acesta este un lucru foarte bun, avem o problema si de euroizare a economiei si de implementare a politicilor economice dupa cresterea mare a creditelor", a precizat Isarescu.

Sursa: rNews

Articol citit de 2084 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

fara discutii,fara comentarii

Dar mai ales fara explicatii.Si uite-asa,ziua trece ,leafa merge....va doare in pai'spe.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor