Ziare.com

Isarescu: FMI va finanta Romania impreuna cu CE

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 16:11

   

Isarescu: FMI va finanta Romania impreuna cu CE
O eventuala finantare de la Fondul Monetar International (FMI) ar putea fi inclusa intr-un pachet mai larg luat de Romania, care sa mai cuprinda si surse europene, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Nu este exclus un acord cu FMI, in ideea acoperirii golului financiar al sectorului privat printr-un imprumut public. Decizia trebuia luata impreuna cu Guvernul. Ne gandim la pachete, unul cuprinde si surse europene, ma refer inclusiv la institutii precum Banca Europeana pentru Investitii. Un pachet mai larg poate include si finantarea de la FMI", a spus Isarescu, citat de NewsIn.

In situatia in care Romania va semna un acord cu FMI, Guvernul ar putea fi nevoit sa inghete salariile din sectorul bugetar pe intreg anul 2009, sustine Eugen Radulescu, director in cadrul bancii centrale.

Reprezentantul BNR a precizat ca inghetarea salariilor este una dintre conditiile pe care FMI le-ar putea impune tarii noastre inainte de semnarea contractului.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

La sfarsitul saptamanii trecute, surse guvernamentale declarau ca Executivul a initiat deja demersuri pe langa Comisia Europeana pentru contractarea unui imprumut de 7 miliarde euro la care s-ar putea adauga un imprumut cuprins intre 1 miliard si 3 miliarde euro de la FMI.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 877 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor