Isarescu: Nu cred ca statul roman are acum o nevoie acuta de bani

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 13:13
2347 citiri
Isarescu: Nu cred ca statul roman are acum o nevoie acuta de bani

Ministerul de Finante nu duce lipsa de bani, iar stirea aparuta in presa cum ca ministerul se duce la banci ca sa ia bani pentru a plati imprumuturi vechi nu are fundament, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Ministerul de Finante are bani si ar face bine sa plateasca la scadenta imprumuturile vechi si sa iasa la cateva zile sa faca imprumuturi noi. Nu cred ca statul roman are acum, acut, o problema de finantare. Si cand zic 'nu cred', luati cuvintele din partea guvernatorului BNR, nu de la mine personal", a precizat Isarescu, in cadrul evenimentului "Bursa de Valori Bucuresti - 15 ani de Bursa moderna".

Guvernatorul a tinut sa anunte si faptul ca bancile s-au plans ca le este greu si ca nu marimea deficitului este problema.

"Au spus 'ne e greu sa finantam un buget in care grosul sumei se duce pe salarii, pe pensii, iar sumele de investitii sunt foarte mici'.(...) Cum percep bancile care sunt cu capital strain asemenea mesaje confuze din partea legislativului? Printr-o credibilitate scazuta, care are costurile sale.

Daca mai adaugam la acest lucru si mediatizarea normala a acestei stari de confuzie prelungita, si nu acuz pe nimeni, ci pun in oglinda ce vede o persoana la tv si in ziare, ne dam seama ca de aici si pana la a suporta costuri ridicate pentru finantare nu este decat un pas", a adaugat el.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Isarescu bani, #Isarescu minister Finante , #Guvernator BNR
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Nu romanii, aveau obligatia sa previna indatorarea tarii, ci presedintele cu fustita, Guvernul de tip mafiot PDL/UDMR, nu in ultimul rand, Banca Nationala.