Isarescu: Nu exista un inlocuitor valid al politicilor economice coerente

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 23:14
1484 citiri
Isarescu: Nu exista un inlocuitor valid al politicilor economice coerente

Actuala criza economica si financiara internationala ne-a avertizat o data in plus ca nu exista un inlocuitor valid al politicilor economice coerente, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in discursul sustinut duminica la deschiderea concertului aniversar al Bancii centrale.

"Actuala criza economica si financiara internationala ne-a avertizat o data in plus ca nu exista un inlocuitor valid al politicilor economice coerente. Corectarea erorilor de politica economica este, peste tot in lume, dureroasa, de multe ori greu de inteles de catre public si inerent tarzie. Dezvoltarea durabila, sustenabila a Romaniei, depinde de coerenta politicilor economice, iar strategia de adoptare a euro, in anii urmatori, poate fi catalizatorul care sa asigure aceasta coerenta", a declarat guvernatorul Bancii centrale.

Acesta a mai spus ca un un rol esential in dezvoltarea durabila a Romaniei il are atragerea fondurilor europene. "BNR va depune toate eforturile si va folosi intreaga sa expertiza pentru a accelera acest proces", a declarat Isarescu.

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si alti oficiali romani participa la concertul sustinut duminica la Ateneul Roman cu ocazia serbarii a 130 de ani de la infiintarea BNR. La eveniment au fost invitati si presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, si seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Mugur Isarescu BNR economie, #BNR politica monetara , #Guvernator BNR
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
"Corectarea erorilor de politica economica este, peste tot in lume, dureroasa, de multe ori greu de inteles de catre public si inerent tarzie. "