Isarescu: Nu vedem posibila o reducere a CAS, majorarea salariilor va avea loc

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 21:13
2189 citiri
Isarescu: Nu vedem posibila o reducere a CAS, majorarea salariilor va avea loc
Foto: Ziare.com

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat, miercuri, ca nu vede o posibila o modificare a CAS, pentru ca aceasta ar necesita modificari legislative care ar dura mult, dar ca reintregirea salariilor bugetarilor va avea loc, fiind o tema "previzibila si oricum discutata".

"Eu sunt foarte atent la ce spun reprezentantii statului roman. Eu nu am inteles ca premierul desemnat a vorbit de reduceri de CAS sau de o noua politica fiscala. Aceasta in definitiv si conform legislatiei si in conformitate cu metolodologia... o asemenea schimbare implica luni bune", a declarat Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR a declarat ca majorarea salariilor este posibila, pentru ca era o tema previzibila si era discutata cu institutiile financiare internationale.

"In consecinta, ce am inteles eu de la premier, cu sublinierea ca este un guvern special, pentru o situatie speciala, un guvern care se ocupa sa pastreze macrostabilitatea si sa asigure alegerile, intre cele doua fiind legaturi.

Daca acestea sunt principiile dupa care va actiona noul guvern, eu cred ca guvernul va pune in practica ceea ce este oricum prevazut si previzibil din acordurile cu institutiile financiare internationale.

Recuperarea salariilor este o chestiune care era previzibila si era oricum discutata. Este posibil sa aiba un anumit impact asupra inflatiei, nu ne dam seama acum. Dar acum, in aceasta jumatate de an, o reducere a CAS noi nu o vedem posibila, inclusiv pentru faptul ca ar insemna modificari legislative. Cel putin eu nu le vad realizabile intr-o perioada de 6 luni", a spus Isarescu.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#crestere salarii bugetari Mugur Isarescu, #reducere CAS guvern Ponta , #Guvernator BNR