Isarescu: Suntem intr-o mare capcana. Inclinatia spre apocalipsa distruge increderea

Joi, 23 Februarie 2012, ora 12:10
4444 citiri
Isarescu: Suntem intr-o mare capcana. Inclinatia spre apocalipsa distruge increderea
Foto: TVR Info

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a declarat, joi, ca bursa si piata de capital ar trebui sa ajute mai mult economia nationala.

In plus, el a precizat ca increderea este cel mai important atu al unui antreprenor.

"Suntem intr-o mare capcana. Inclinatia noastra spre apocalipsa, gura mare pe care o avem din cand in cand, toate acestea distrug increderea", a opinat guvernatorul BNR.

"Nu vorbesc de optimism desantat sau de superficilaitate in estomparea problemelor pe care le are economia romaneasca, eu sunt un optimist foarte bine informat, dar fara incredere nu se leaga nimic. Trebuie sa prezentam un adevar care sa aduca increderea", a explicat Isarescu.

Prezent la conferinta "Finantarea prin Bursa. Un impuls pentru economia nationala" la sediul BNR, el a mentionat ca la nivel macroeconomic, Romania are nevoie de o alternativa la tipologia de finantare externa pe care a avut-o pana acum.

Aceasta va fi alimentata de investitii de portofolii, care vor stimula sub diverse forme piata de capital.

"Nu pledez pentru o miscare brutala, nu ar fi posibil, dar de multe ori, a te grabi incet e o treaba buna si avem o fereastra mare de oportunitate sa recladim, nu in sensul unui joc bursier, piata de capital", considera Isarescu.

"La nivel microeconomic exista mai multe probleme, insa la nivel macroeconomic, ne vom descurca, mai sunt fonduri europene, mai sunt niste organizatii financiare internationale de care ne despartim, ne apropiem din nou", a continuat acesta.

De altfel, bursa si piata de capital trebuie sa se dovedeasca o alternaiva viabila de finantare si capitalizare a companiilor, contribuind si de la nivel microeconomic la dezvoltarea Romaniei, conform guvernatorului BNR.

"Un investitor care nu are incredere in el si in economie sau in bursa, de ce si-ar investi banii?", a precizat acesta.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#mugur isarescu bnr, #Mugur Isarescu bursa, #Mugur Isarescu piata de capital, #bursa economie Romania, #investitii Romania , #Guvernator BNR