Isarescu: Valcov a impanzit televiziunile, nu stiu in numele cui vorbeste. In drumul de parcurs spre zona euro nu e niciun damf de Valcov

Luni, 11 Februarie 2019, ora 15:42
7627 citiri
Isarescu: Valcov a impanzit televiziunile, nu stiu in numele cui vorbeste. In drumul de parcurs spre zona euro nu e niciun damf de Valcov
Foto: captura video Privesc.eu

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a raspuns luni atacurilor lansate in ultima perioada, la adresa Bancii Centrale, de catre consilierul economic al premierului, Darius Valcov, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare pentru 3 infractiuni de coruptie.

Astfel, Isarescu a declarat ca nu intelege in numele cui glasuieste Valcov, dar nu poate vorbi in numele BNR. Guvernatorul Bancii Centrale a afirmat ca in aceasta dimineata a semnat proiectul declaratiei pentru drumul de parcurs de Romania spre Zona Euro, iar acolo "nu este niciun damf de Valcov".

"Am semnat in aceasta dimineata o declaratie cu drumul de parcurs al Romaniei catre aderarea la Zona Euro. Declaratia va fi semnata si de premier, de presedintele Academiei, de vicepremier. In ea nu este insa nicio idee a consilierului, nu e niciun damf de Valcov in aceste documente. Aderarea Romaniei la zona euro n-are nimic de-a face cu declaratiile lui Valcov", a sustinut Isarescu.

Guvernatorul BNR a mai afirmat ca Darius Valcov obisnuieste sa ia "doua trei-cifre dintr-o parte, le pune in alta parte si face tot felul de declaratii greu de digerat".

Isarescu a dat ca exemplu o afirmatie facuta de Darius Valcov, vineri seara, in care compara bancile cu magazine de cartofi, iar BNR era supervizorul "magazinelor de cartofi".

"Mai avem de discutat cateva lucruri, mai ales dintre cele introduse de consilierul economic al premierului. Are acest obicei de a lua doua trei-cifre dintr-o parte, le pune in alta parte si face tot felul de declaratii greu de digerat. Mai ales cea de vineri cu cartoful. Sa vina sa discute cu copiii astia (angajatii BNR - n.red.), pe care ii face asa si pe dincolo si spune ca nu sunt patrioti.

Dansul mai spune ca de ce nu am coborat rata de politica monetara cand inflatia a fost scazuta. Nici altii nu au scazut. In Ungaria a ramas la fel, chiar daca inflatia a fost negativa. Dansul, daca nu citeste cel putin un raport, bineinteles ca are probleme. Citeste doar din Piperea si Isar. Noi ce putem face cu acest individ?", a mai declarat Isarescu.

Potrivit guvernatorului BNR, Darius Valcov este tot mai preocupat de ROBOR, cu care "se lupta de dimineapa pana seara".

"ROBOR-ul a devenit un inamic al Romaniei si lupta domnul consilier cu ROBOR-ul de dimineata pana seara de nici nu mai stie despre ce vorbeste. Dansul nu se comporta ca un economist. Mai mult, vorbeste in numele nostru. Nu stii nici tratatul unional? Acolo scrie ca nici nu avem voie sa primim sugestii si el ne spune sa reducem dobanda de politica monetara, sa contribuim la bunastarea romanilor.

De unde ideea ca asta e singura misiune a bancilor? Sa dea credite ieftine? Mai e o chestiune. Toata discutia cu ROBOR s-a bazat pe o prezentare falsa. Vezi, doamne, ROBOR se calculeaza pe baza unor cotatii manipulate. Am explicat ca nu au cum sa fie manipulate. O asemenea acuza trebuie probata", a subliniat Isarescu.

Samsung Galaxy Buds 3. Totul despre design-ul controversat al căștilor și data de lansare
Samsung Galaxy Buds 3. Totul despre design-ul controversat al căștilor și data de lansare
O imagine scăpată săptămâna trecută de Evan Blass pe X cu noile Samsung Galaxy Buds 3 a nemulțumit mulți utilizatori din cauza designului aproape identic cu faimoasele căști AirPods de la...
TikTok lansează Whee: O nouă aplicație de social media pentru partajarea fotografiilor
TikTok lansează Whee: O nouă aplicație de social media pentru partajarea fotografiilor
TikTok a lansat recent o nouă aplicație de social media, Whee, disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store. Whee pare să fie inspirată de Instagram, oferind utilizatorilor o...
#Mugur Isarescu atac Darius Valcov, #Mugur Isarescu ROBOR Valcov cartofi , #Guvernator BNR
  1. Samsung Galaxy Buds 3. Totul despre design-ul controversat al căștilor și data de lansare
  2. TikTok lansează Whee: O nouă aplicație de social media pentru partajarea fotografiilor
  3. Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
  4. Samsung lansează Galaxy Book4 Edge, primul laptop Copilot+. Ce știe să facă
  5. MediaTek dezvoltă un cip pentru PC-uri cu Windows: O nouă provocare pentru Qualcomm, Intel și AMD
  6. Samsung lansează accesorii tematice pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024
  7. Ce se schimbă drastic de la 1 iulie în sistemele RO e-Transport și e-Factura. Amenzile usturătoare la care trebuie să fie atenți contribuabilii
  8. Google Pixel va introduce Adaptive Thermal, funcția disponibilă pentru a combate supraîncălzirea dispozitivelor
  9. Poșta Română ar putea angaja recruți străini în 2024
  10. Imagini noi de pe Centura Bârlad, care este aproape gata de inaugurare. Când va fi deschisă circulației VIDEO