Mugur Isarescu, lider in topul increderii si favoritul la prezidentiale - Sondaj INSCOP

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 23:23
5488 citiri
Mugur Isarescu, lider in topul increderii si favoritul la prezidentiale - Sondaj INSCOP

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, i-ar invinge pe presedintii PSD si PNL in turul al doilea alegerilor prezidentiale, daca ar candida, se arata intr-un sondaj recent.

Astfel, Isarescu ar castiga in fata prim-ministrului Victor Ponta cu un scor de 52,7 la suta, fata de 47,3 la suta, se arata intr-un sondaj INSCOP realizat la comanda Adevarul.

O eventuala confruntarea in turul al doilea cu Crin Antonescu i-ar aduce guvernatorului BNR o victorie si mai clara - 62,9 la suta dintre voturi fata de 37,1 la suta, cat ar aduna liderul liberal.

In ce ii priveste pe actualii politicieni, Victor Ponta are cele mai mari sanse de a ajunge presedinte, urmand a obtine 56,3 la suta, in cazul unei confruntari in turul al doilea, impotriva lui Crin Antonescu. Mihai Razvan Ungureanu ar fi si mai usor de invins, fostul premier fiind preferat in turul al doilea, in fata lui Ponta, de putin sub 40 la suta dintre respondentii sondajului.

In ce il priveste pe cel mai probabil viitor candidat al PDL, Catalin Predoiu, acesta ar avea sanse foarte mici in fata lui Victor Ponta, in turul al doilea - doar 30,5 la suta dintre cei care au raspuns sondajului afirmand ca l-ar vota pe fostul ministru al Justitiei.

De altfel, Predoiu si MRU ar fi invinsi in al doilea tur al alegerilor si de liderul liberal Crin Antonescu.

In ce priveste o intrebare deschisa, fara optiuni, respondentii sondajului l-au indicat drept posibil viitor presedinte pe Victor Ponta, in proportie de 19,1 la suta, urmat de Crin Antonescu - 17,8 la suta, Mugur Isarescu - 7,2 la suta si MRU - 7,1 la suta. Toate celelalte raspunsuri ar aduna sub 4 la suta. Este curios ca 3,3 la suta dintre respondenti l-au indicat pe actualul presedinte, Traian Basescu, drept preferinta la votul de la alegerile prezidentiale.

Nu in ultimul rand, mai mult de jumatate - 54,4 la suta - dintre cei care au raspuns sunt de parere ca PSD va avea candidat propriu la alegerile prezidentiale.

Totodata, cand vine vorba despre incredere, tot guvernatorul BNR este cel care conduce topul, cu 43 la suta incredere multa si foarte multa, urmat de Victor Ponta, cu 38,5 la suta. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, se afla pe locul al treilea, cu 34,3 la suta dintre preferintele celor care au raspuns sondajului.

Sondajul a fost realizat in perioada 7-14 noiembrie, pe un esantion de 1.055 de persoane, eroara maxima admisa fiind de +/- 3 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mugur Isarescu candidat prezidentiale, #Mugur Isarescu top incredere, #sondaj incredere Isarescu, #Isarescu sondaj prezidentiale , #Guvernator BNR
Comentarii