Editorial: Ce-i prostia asta cu premier independent?

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 11:01
2367 citiri
Editorial: Ce-i prostia asta cu premier independent?

Adica exista cineva care este in stare sa creada ca in momentul cand a avansat ideea unui premier independent, Traian Basescu nu se astepta ca principalul partid de guvernamant sa o respinga?

E drept ca a construit-o inteligent. In presa au fost sifonate niste nume, incepand cu al guvernatorului BNR, lucru menit sa credibilizeze discutia.

Mugur Isarescu n-a fost scos pur si simplu din sapca, doar a reprezentat mereu o momeala pentru cei dornici sa creada ca acolo, cineva cauta solutii. Dar presedintele stie cel mai bine ce ar insemna un specialist la butoane intr-o perioada cand preocuparea majora a PD-L este sa reintre pe o curba ascendenta, dupa cea de sacrificiu.

Fireste ca o asemenea varianta are doza ei de seductie. Un tehnocrat care sa salveze PD-L de la disparitie si sa imprime incredere mediului de afaceri suna ideal. Dar de ce ar face-o?

Cine este destul de nebun incat sa preia pasivul guvernarii - oamenii au memorie scurta - , si sa imbrace camasa mortii mediatice? In afara de un politician ca Emil Boc, care merge inainte convins ca tenacitatea e o calitate indiferent de consecinte, niciun om sanatos la cap nu s-ar aseza staroste peste o nunta de spanzurati.

Desigur ca Traian Basescu a capatat un nou motiv sa spuna, intr-un moment albastru al existentei, ca a incercat totul, ca ar fi fost dispus inclusiv sa sacrifice un prieten ca Boc pentru binele comun.

Dar sunt convins ca nu crede pana la capat in varianta unui independent, iar transpirarea de informatii a fost controlata.

E adevarat, inclusiv Traian Basescu a lasat sa se inteleaga ca exista si scenariul unui premier tehnocrat. Nu ma indoiesc ca printre variantele de lucru, s-a pus si aceasta problema. Insa pentru PD-L nu aduce niciun castig, si seful statului este constient de asta.

Mai ales daca semnele redresarii incep sa apara, asa cum clameaza liderii portocalii, in frunte cu presedintele republicii. De ce ar abandona PD-L ideea de a se agata de aceste semne, de a creste in sondaje odata cu economia? Catastrofa ramane in urma, chiar nu e momentul sa nu castige nimeni de pe urma eschivei, nu?

De asemenea, ce a spus presedintele, ca trebuie relansata increderea in Guvern, se poate rezolva altfel: cu un departament de imagine profesionist.

Totodata, Emil Boc si ai lui au repetat pana la tocire ca deciziile luate de Guvern sunt un act de responsabilitate, ca si-au asumat pierderea popularitatii. Sa renunte la convingeri exact acum, cand, vorba lui Adriean Videanu, PD-L creste cu un procent pe saptamana? Nu se leaga.

A trecut momentul cand Romania avea nevoie de un guvern de specialisti, pentru a evita un teanc de balbaieli. Acum, reforma sau prostia, care o fi adevarul acestei lumi in care ne chinuim sa respiram, trebuie asumata de cineva.

Si, cel mai important: partidul nu l-ar putea convinge pe un independent sa fie atent la necesitatile lui, sa verbalizeze prin filtrul politic - pe romaneste, sa manance rahat. Si nici sa aloce resurse dupa criterii politice.

Cum ar suna niste primari pedelisti, sau niste sefi de consilii judetene, pe la usa lui Isarescu, plangand ca pierd alegerile daca nu le trimite niste sunatori in cont?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#premier independent, #Mugur Isarescu premier, #premier tehnocrat , #premier
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Traian Basescu este singurul pedelist care a inteles ca PDL-ul se duce definitiv la fund.
Poza Dante Alighieri
Dante Alighieri
rank 5
Madam Udrea e bine?Ridzi e bine?Pasat e bine?Vamesii lui Blaga ce mai fac,sunt bine?