Ziare.com

ANALIZA Cazurile Mona Musca si Dan Voiculescu, invocate de CNSAS in procesul in care Mugur Isarescu este acuzat ca a colaborat cu Securitatea

de Ionel Stoica
Duminica, 05 Iulie 2020, ora 10:44

   

ANALIZA Cazurile Mona Musca si Dan Voiculescu, invocate de CNSAS in procesul in care Mugur Isarescu este acuzat ca a colaborat cu Securitatea
Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) atrage atentia judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, in procesul in care cere constatarea calitatii de colaborator al Securitatii in cazul sefului BNR, Mugur Isarescu, asupra deciziilor definitive date in dosarele Monei Musca si ale lui Dan Voiculescu.

Ce au in comun Mugur Isarescu, Mona Musca si Dan Voiculescu? Declaratiile date de acestia priveau activitatea unor cetateni straini.

In cazul lui Mugur Isarescu, cercetatorii de la CNASAS sustin ca acesta a semnat mai multe note despre colegii de la Institutul de Economie Mondiala si diplomatii straini de la Bucuresti, in special cei americani sau britanici, cu care avea contacte constante.

De exemplu, una din notele date de "Manole", numele conspirativ atribuit lui Mugur Isarescu in documentele fostei Securitati, viza chiar o intalnire din martie 1985, la care au participat mai multi diplomati straini. Iata ce spunea "Manole" despre unul dintre ei, intr-una din aceste note: "In discutii a mentionat dificultatile intampinate de membrii comunitatii diplomatice din Bucuresti in aceasta iarna (in legatura cu asigurarea gazelor din caldurii). A aratat ca diplomatii acreditati la Bucuresti isi exprima nedumerirea in legatura cu acest lucru, intrucat de regula membrii corpului diplomatic sunt protejati in orice tara, in Romania insa ei au stat in conditii mai dificile decat populatia.

3. A manifestat interes fata de eventualele masuri care fi luate in Romania pentru depasirea acestor dificicultati. De asemenea, daca in Romania sunt discutate efectiv alternative de dezvoltare economica sau numai se repeat linia oficiala.

4. A pus intrebari in legatura cu unele neconcordante intre cifrele publicate in presa prividn indeplinirea planului de dezvoltare a Romaniei (de exemplu, din anuarul statistic al RSR reiese ca ponderea tarilor socialiste in comertul exterior este de cca. 45%, pe cand din datele comunicatului de indeplinire a planului este de 54%."


Nota vine in contextul in care Securitatea monitoriza cu atentiile comentariile negative la adresa nivelului de trai sub regimul communist, cunoscut fiind faptul ca acesta urmarea promovarea idee ca statul comunist era forma superioara de organizare politca si sociala, in care toate persoanele aveau un nivel de viata ridicat, iar meritul pentru aceasta stare de fapt se datora in exclusivitate partidului.

In acest caz, ofiterii de Securitate au decis sa se continue monitorizarea diplomatilor, iar nota infomativa a fost trimisa pentru a fi confruntata cu discutiile care au fost inregistrate, pe banda magnetica, de o alta directie a politiei politice comuniste.

Citeste si: EXCLUSIV CNSAS cere instantei sa constate ca Mugur Isarescu a fost colaborator al Securitatii

CNSAS: Si strainii pot fi victime

Multi dintre cei acuzati de CNSAS ca ar fi colaborat cu Securitatea se aparau prin faptul ca declaratiile date de ei au vizat cetateni straini. Colegiul arata in documentele trimise judecatorilor ca legislatia romaneasca in materia deconspirarii colaboratorilor fostei politii politice nu nu face distinctie in privinta victimelor, daca acestea sunt cetateni romani sau straini.

"In plus, cetatenii straini puteau fi si ei victimele incalcarilor unor drepturi fundamentale, cum ar fi interceptarea corespondentei, filajul, urmarirea cu ajutorul informatorilor, cum este cazul in speta (cazul Mugur Isarescu- n.red.) s.a., cu posibila consecinta a ingradirii dreptului la viata privata," completeaza CNSAS.

Potrivit cererii de chemare in judecata, insusi legiuitorul recunoaste ca si cetatenii straini puteau fi victimile actiunilor de urmarire din partea Securitatii. "Pentru acest motiv, art. 1 din OUG nr. 24/2008 (privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii- n.red.) recunoaste in mod expres si cetatenilor straini dreptul de acces la dosarul intocmit de Securitate. Nu numai cetetanii statelor vizate de art. 1 din OUG nr. 24/2008 puteau fi victimele actiunilor de urmarire din partea Securitatii," arata CNSAS in cererea de chemare in judecata.

Ce stabileste OUG 24/2008: "Orice cetatean roman sau cetatean strain care dupa 1945 a avut cetatenie romana, precum si orice cetatean al unei tari membre a Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord sau al unui stat membru al Uniunii Europene au dreptul de acces la propriul dosar intocmit de Securitate, precum si la alte documente si informatii care privesc propria persoana, potrivit prezentei ordonante de urgenta si in conformitate cu prevederile legii privind protejarea informatiilor care privesc siguranta nationala. Acest drept se exercita la cerere si consta in studierea nemijlocita a dosarului si eliberarea de copii de pe actele dosarului si de pe alte inscrisuri care privesc propria persoana."

In sprijinul concluziilor, CNSAS a depus jurisprundenta relevanta in astfel de cazuri.


Foto: Cererea CNSAS de chemare in judecata


Mona Musca, "Dana" Securitatii

Decizia nr. 2/2007 a Curtii de Apel Bucuresti- Sectia a III-a civila este sentinta din cazul Monei Musca, care a colaborat cu Securitatea sub nume de cod "Dana". Este vorba despre note informative semnate in perioada in care Musca era profesor si care au vizat studentii straini de la Facultatea de Filologie - Universitatea Timisoara.


Foto: Hepta


"Recrutarea s-a efectuat pe baza de sentimente patriotice, la locuinta acesteia, moment la care a mentionat ca in grupa ce i-a fost repartizata sunt student greci: unii membri ai partidului comunist din Grecia, altii - din alte organizatii politice, acestia din urma confesandu-i-se ca nu-i vad cu ochi buni pe comunisti," prezenta cazul CNSAS. Decizia definitiva poate fi accesata pe site-ul Colegiului.

Felix, note informative despre cetatenii straini

Sentinta 671/ 5 februarie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti si Decizia nr. 1465/10 martie 2011 a Inaltei Curti sunt hotararile date in cazul fostul senator Dan Voiculescu, care a colaborat cu Securitatea sub nume de cod "Felix" si "Mircea".

Dan Voiculescu a semnat o serie de note informative referitoare la cetateni straini cu care intra in contact, la rudele sale care au fugit din tara si la un coleg de serviciu.

Citeste si: Dan Voiculescu a fost colaborator al Securitatii - verdict final

Decizia nr. 1465/2011 poate fi accesata pe portalul Inaltei Curti.


Foto: Hepta


Cazul menajerei diplomatilor japonezi

Decizia nr. 3756/2017 a Inaltei Curti este un caz inedit in jurisprudenta deconspirarilor colaboratorilor Securitatii. Este vorba despre cazul Lucica Rebreanu, fosta menajera a unui diplomat japonez, denumit de politia politica drept obiectivul "Cazacu". In perioada 1985 - 1989, femeia a informat Securitatea cu privire la doi diplomati japonezi. Despre unul dintre ei, secretar III la Ambasada Japoniei din Romania in epoca, Securitatea afirma ca este "suspect de apartenenta la serviciul de spionaj japonez", aflandu-se in atentia acestora.

Cum arata o nota semnata de fosta menajera despre unul dintre diplomati: "A abordat chestiunea caldurii din aceasta iarna, aratand ca a fost sub orice critica si ca el cunoaste ca in lunile ianuarie-februarie au murit circa 1.000 de copii in incubatoare si maternitati. L-am intrebat de unde stie toate acestea, deoarece eu sunt romanca si nu am auzit sa se fi intamplat asa ceva, la care el mi-a spus ca aceste lucruri nu se scriu la ziar, dar in ambasada este o romanca, care informeaza cu toate problemele. /.../ Nu a pronuntat numele persoanei care informeaza si nici eu nu am insistat."

In prima faza a procesului, Curtea de Apel Bucuresti a respins solicitarea CNSAS. Motivul: OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii nu stabileste situatia cetetenilor din Japonia, stat care nu este nici membru NATO, nici in Uniunea Europeana.

"In plus, Curtea apreciaza ca actiunea organelor de Securitate fata de respectivii cetateni japonezi apare ca fiind justificata obiectiv, in conditiile in care erau suspecti de a face parte din serviciile de informatii japoneze.

In cauza, prin prisma activitatilor imputate partii parate, instanta nu poate concluziona decat ca a intervenit o intruziune in via ta privata a persoanei urmarite," motiva Curtea de Apel Bucuresti.

CNSAS insa a constestat decizia, iar Inalta Curte a intors sentinta si a stabilit definitiv ca Lucica Rebreanu a fost colaboratoare a Securitatii.

"Cu toate acestea, o interpretare potrivit careia definitia notiunii de colaborator a Securitatii, data de art. 2 lit. b) din OUG nr. 24/2008 ar permite retinerea calitatii de colaborator al Securitatii numai in cazul denunturilor referitoare la cetatenii straini din statele membre ale Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord sau Uniunii Europene ori cetateniloi straini care, dupa 1945, au avut cetatenie romana este discriminatorie, straina de scopul si litera legii.

Contrar sustinerilor primei instante, beneficiara verificarii categoriilor mentionate de art. 3 din OUG nr. 24/2008 este societatea romaneasca in ansamblu, nu doar cei urmariti de Securitate sau urmasii acestora.

Considerentul primei instante, in sensul ca actiunea fostei Securitati ar fi fost justificata de imprejurarea ca actiunea Securitatii urmarea lamurirea unui caz de spionaj, nu poate fi primit, definitia notiunii de colaborator al Securitatii nedistingand in functie de motivul pentru care Securitatea urmarea persoanele denuntate de informator," motiveaza Inalta Curte.

Decizia nr. 3756/2017 poate fi accesata pe portalul Inaltei Curti.

Candidatul pentru fotoliul de senator

In fine, ultimul caz este al unei persoane care a candidat pentru un post de senator si care fusese recrutata de Securitate, in 1980, pentru supravegherea informativa a cetatenilor greci care vizitau Romania. In anul 1988, ea a fost folosita de organele de Securitate in calitate de sursa PCR.

Aceasta a intocmit mai multe note informative, in ceea ce priveste supravegherea grupelor de turisti straini vizitatori la acel moment ai Romaniei si a reprezentantilor unor firme grecesti, suspectati de apartenenta la activitatea Serviciului de Informatii Grec.

"Este irelevant si ca majoritatea informatiilor se refereau la cetateni greci, in conditiile in care si cetatenii statelor membre NATO sau ai Uniunii Europene sunt protejati de prevederile OUG nr. 24/2008, astfel cum rezulta expres din prevederile art. 1 alin. (1) din acest act normativ, calitatea de colaborator al Securitatii stabilindu-se asadar si prin raportare la informatiile despre acestia furnizate politiei politice romane.

Informatiile oferite de parata nu sunt lipsite de orice valoare pentru organele de Securitate, cum se sustine in recurs, in sensul ca s-ar referi la un fapt notoriu - vina generala a regimului comunist, ci dimpotriva erau informatii concrete despre cetatenii greci cu care intra in contact, despre relatiile acestora cu cetatenii romani, despre opiniile potrivnice regimului communist," motiveaza Inalta Curte.

Decizia nr. 4410/2010 poate fi a accesata pe portalul Inaltei Curti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 16682 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
35 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A o pune pe Mona Musca alaturi de Dan Voiculescu este o GRAVA

dezinformare specifica fostei securitati.
Nu a avut nimeni de suferit de pe urma Monei Musca - notele facute NU puneau cu nimic in pericol persoanele respective (erau aprecieri pozitive) in timp ce la Dan Voiculescu lucrurile stateau diferit.
Care este motivul inducerii in eroare a populatiei de catre CNSAS si chiar de catre autor ?

 

@Tot-la-vale Rank user: x5 05.07.2020, 09:42

- renaste , mugeste si pashte , berbeleacule!🤢🤢🤢🤢🤢

 

Dosarul Mineriadei nu s-a urnit

Tumorel, Dormeanu, Funar, Codrin, Mitraliera,
Ciolacu,Vadim, Sirbu, Melescanu, Plesoianu, Adrian Nastase, Gelu Voican si prea-fericitul nu mai au dosar.
Au gasit in 30 de ani doar pe al lui Basescu, Isarescu si Roxana Wring de la USR.
Ne-au aruncat un os.
Cine le-a pastrat pentru santaj si cite mai are ?

 

Putetzi latra cat vretzi, bey Tiraspol...

... de Isarescu nu se atinge nimeni ! Are pile la Licurici, i se rupe-n 3.14 de tam.peniile voastre de comentariii... :)

Sabotaj sovietic jegos !

.

Dar tu ce cauti pe aic, angeli?

Esti cumva fascinat de comentariile noastre?

......cum are putinelu-tu ???....

.....mai trollica.....nici giangeoan nici aia de la tvr nici frankensteinu secu-psd trimis acolo......niciunu n-are pile bre!.....pile are crima facuta din '40 pina in '45.....atita tot!.....pe-aia o tot tin si astazi....

De ce ACUM?

Sa scoti la iveala si sa faci caz exact ACUM de niste prostii pe care le-ar fi facut Isarescu in tinerete sub presiunea omniprezentei si omnipotentei securitati, pare chiar o diversiune securista.
Dupa 30 de ani, in care Isarescu a condus BNR, ar fi normal sa se analizeze daca a lucrat bine cu banii tarii, in interesul Romaniei, sau a servit interese obscure, tradand tara? A cedat santajului in anumite momente, sau a fost corect? Probabil, vom afla peste inca 50 de ani.
Ar fi normal sa se analizeze daca politica pe care a facut-o cu banii tarii si pe care o face ACUM este, corecta, daaca nu cumva exista un interes ca Isarescu sa plece imediat, Daca da,care este acest interes si al cui? Al tarii, sau al unor grupari obscure?
Parerea mea este ca in toti acesti 30 de ani Romania a fost condusa de o adevarata mafie provenita din fosta securitate, care a controlat totul, pana si CNSAS, secretele din dosare fiind arma ei secreta.

Aveti dreptate

Chiar si procesele in care sunt judecati diversi politicieni sunt luate doar cele mai mici gainari ale lor. Fondul problemei este intodeauna ocolit. De exemplu, pentru A. Nastase ce insemnau cateva geamuri termopane sau pentru Dragnea salariul a doua secretare ? Nimic. Distrugerile in cazul lor se puteau masura in distrugerea economiei prin dirijarea aiurea a proiectelor cu valori de miliarde de euro. De ce procurorii refuza sa abordeze problemele de fond?

valll, chiar nu stii, mai liberalule ???

Pt ca clasa noastra politica nu a vrut in ruptul capului sa aplice punctul ala 7...
Multi penali, multi delatori ai securitatii, multi hoti si mincinosi cu carnete de Partid, ar fi fost exclusi, inclusiv al vostru Isarescu !
Ai idee cat rau au putut face delatziunile lui Isarescu ?
Ai idee cate destine au fost ruinate de ale delatiuni ?
Ai idee cati oameni au suferit pt ca, poate, la o cafea sau un pagar de vin, la o masa la care se afla si Isarescu, au spus ceva ce adia cu "dusmanul" partidului ???
Cunosc oameni ce au suferit doar ca au criticat o masura luata de Partid in fabrica pe care o conduceau...
Au ajuns la munca de jos, cu toate ca erau oameni ce ridicasera fabrica si creasera sute de specialisti in a fabrica...
Un viitor distrus de o vorba aruncata la securitate...
Daca vreti sa faceti acum STATUI informatorilor securitatii, inseamna ca RO nu mai are nici o sansa sa scape de minciuna, hotie si coruptie !
Pacat, mare pacat pt sangele varsat de atatia tineri in 89 pt o RO curata !!!

Dar cine sunt securistii de la Mineriada si de la

Revolutie ?

.....de ce dreac anghelov poarta palarie "de dreapta" ???.....

.....numa chuck norris stie!......de cand o fi calatorit la budopesht poate......tplrrrrr
.....la sobiect......daca pe musca au sacrificat-o geaba de ura impotriva romanilor.......atunci pe manolicu pot sa-l demita in uitare si pe petrov chiar sa-l traga in teapa pt. cate ne-au facut!.......

@Gurgui: Nu ai inteles, sau te prefaci?

Nu stiu de ce, dar "galagia" pe care o faci aici, violenta acuzelor fara legatura cu afirmatiile mele, ma face sa nu cred in sinceritatea ta de om scos din rabdari de incetineala cu care sunt descoperiti turnatorii. Rabzi asta de 30 de ani.
Cred ca e o tactica pesedista. Semeni izbitor cu pensionarul scandalagiu trimis de PSD sectorul 6 ca sa desfiinteze cu urlete si scalambaieli conferina de presa a candidatului Ciucu. Leit aceeasi tactica.

Mai Valll, mare ci.ma de OM poti fi, prin

alaturarea situatiei acelui pensionar, subiectului dedus judecatilor noastre de acest articol: soarta informatorilor securitatii ajunsi sa ne conduca destinele in CAPITALISM, dupa ce au distrus destine in SOCIALISM, doar ca sa se ajunga pana in RFG....
Pensionarul ala si-a stricat necazul: faptul ca ai tai liberali refuza, dupa ce au votat cot la cot legea majorarii cu 40% a punctului de pensie din sptembrie a.c., sa respecte a lege si sa dea marirea pensie de contributivitate !
Sa-ti amintesc mai l oaza leberala, ca citu a majorat in 2020, de doua ori pana acum pensiile speciale in medie cu peste 1400 de lei, adica cum mai mult decat este pensia de contributivitate in plata ???
Sa-ti amintesc ca tot citu al vostru a majorat la vremuri de pandemie salariile functionarilor statului cu 25% ?
Si te miri ca acel pensionar este suprat ca pt pensia lui de mizerie nu mai sunt bani, asta dupa ce din ianuarie citu al vostru ia asigurat ca banii de cresterea peniilor de contributivitate sunt introdusi in Bugetul de stat ???
Cum poti face paralela asta de ghertzoi nesimtit intre un om ce a muncit o viata ca sa traiasca decent la pensie si unul ce si-a dat in primire prietenii si colegii la securitate doar ca sa ajunga in occident ???
Scarba suprema !

Ha ha ha! Liviu69: Trebuie ca esti securist daca

faci diferenta intre 2 turnatori ai securitatii respectiv Voiculescu si Musca.

Atat Voiculescu cat si Musca au fost turnatori secu deci au fost gata sa parasca pe cei din jur deci implicit a le face rau. Nu se inscrie nimeni sa fie turnator daca nu este gata sa le faca rau altora.

Votam MASIV PNL/USR in toamna, scoatem PSD din majoritatea parlamentara si guvernele locale, desfiintam grupul infractional organizat PSD.

#LaInchisoareCuIiliescuRoman in dosarul Mineriadei

Nu inteleg , care-i problema !

Daca au dat informatii despre cetatenii romani , despre cel fel de cetateni e vorba , despre cei care ne vindau tara sau despre cei care vroiau sa ne scape de sistemul comunist ?
Cetatenii straini despre care sau dat informatii sa aiba acces la dosarele securitatii . Pi de ce , oare daca un roman a fost victima sistemului american , german , englez sau oricare altul , are acces la informatii ?

Mi se pare ca se urmareste cu totul altceva :
Cetatenii romani care au fost colaboratorii vestului , refuza sa le mai faca jocul sau vestul vrea sa scape de ei si atunci , cu ajutorul altor corupti din sistem li se face dosare de colaboratori ai securitatii . Cred ca securitatea si securistii din vremea lui Ceausescu au adus mai multe beneficii romaniei decat cei care azi slujesc occidentului

 

adika securisti "buni" = nill........

......ailalti.......toti niste.....ananivi!......beeeei trollica.....pe cine dreac incerci tu cu securicii buni ???.....
.....crima uoccidental este singura cvare-i tine in viata pe toti lasatii-scapatii sovieti de p'aci din '45 incoace.......asta-i tot!.....crima globala cat se poate de abjecta reportata la infinit!.....intai preeria furata.....dup aia negri si ciuropeii latino.....dup aia estul europei....apoi vietfknam siria etc etc......in curind o sa lase si boamba sa scape din greseala p'aci......

@anaviva Rank user: x2 05.07.2020, 01:36

"Cred ca securitatea si securistii din vremea lui Ceausescu au adus mai multe beneficii romaniei decat cei care azi slujesc occidentului"

-da' nu esti sigura , asa ti-a spus shefu' !🤢🤢🤢🤢🤢🤢

Daca ai fost securist nu e nic o problema

Pensii speciale, angajat la SRI etc.
Numai daca esti colaborator ai probleme. Nu prea vad logica.
Oricum meseria de turnator nu a disparut nici acum, poate ca s-a dezvoltat si mai mult.
Cred ca strainii stiau ca manole e turnator, il tradeaza si fata dar se plingeau si ei ca poate se incalzesc apartmentele lor. Manole era legatura lor cu sistemul.

 

florescujohn 2

Tot atunci, pe incă unul, pe care nu il numesc, pentru că e priceput in meserie, și iși vede de treabă. Mai este altul, și acesta, priceput și respectat. Cei doi sunt ok.
Isărescu a fost deconspirat in Romania liberă, acum 2 ani.

Vremurile au fost complicate

In anii 80, tpti angajatii de la la institutia unde lucram au fost convocati la o sedinta condusa de cineva de la partid si cineva de la securitate si ni s-a prelucrat o lege prin care toti cetatenii Romaniei, daca au contact cu un strain trebuie sa raporteze. La sfarsitul sedintei, toti am fost pusi sa semnam cate o declaratie ca am luat cunostinta si ca ne vom conforma.
Am semnat ca oile, in public, de fata fiind toti cam cei 50 de angajati, nu in secret.
Ulterior,am avut chiar acasa vizita unui strain din RFG, dar nu am raportat si nici nu m-au intrebat. Dar unii poate ca s-or fi speriat si au respectat ordinul. Asa o fi fost si cu Mona Musca.
Vremurile au fost complicate iar acum niste nerusinati profita si manipuleaza.
Ma intreb: de sunt ignorate dosare si apar exact la tzanc?
Platesc functionarii responsabili de la CNSAS?
Ministrul Muncii vrea ca cei care ai gresit dosarele de pensii sa plateasca. De ce nu si astia?

Da, si pt ca sa am pe masa o pita mai alba, pt ca

sa merg in Occident, bagam pretenul cu care mergeam la o cafea, impreuna cu familiile, in zeghe, pt ca acesta imi spunea un banc cu Leana...
Imi distrugeam prietenul si prietenia, pt un coltisor mai caldutz si mai bunutz pt mine si familia mea !
Ba, voi cei ce aparati acum delatorii neamului, indivizi ce au pe constiinta mii de oameni carora le-au distrus viitorul, de BUN SIMTZ ati auzit, ca nu oti fi toti urmasi si informatorilor securitatii !!!
Au murit mii de tineri in 89 pt o RO curata, fara delatori iar acu mai aveti putin si le faceti STATUI informatorilor securitatii !
Sa va fie rusine !

@ florescujohn 1

Dear Johnny,
Ai dreptate !
In ce il privește pe d-l Isărescu, fostul purtător de cuvant al SRI, lt-col(r) Nicolae Ulieru, i-a nominalizat pe Năstase (completez-maior), Isărescu, Negrițoiu, Tăriceanu, ca ofițeri acoperiți, la Nașul TV, acum cca 10 ani.

 

Plamul afost diabolic

Am mari suspiciuni legate de acest scandal. Nu ca Isarescu n-ar fi facut ce se spune, dar de ce se descopera abia acum, la final de cariera, cand ei erau stapanii dosarelor?
Nu cumva Isarescu refuza sa (mai) asculte anumite ordine legate de criza financiara care vine?
Nu cumva are legatura cu refuzul de a repatria aurul?
Nu am niicio legatura cu turnatoria, dar consider ca petele din trecut au fost si sunt utilizate ca instrumente de santaj, purtatorii lor devenind unelte distrugatoare.
Era bine daca toata arhiva securitatii era desecretizata de la inceput; Dar s-a pastrat pentru a-i transforma pe cei patati intr-o arma. Unii, au capatat functii si au executat ordine. Altii, trimisi pe teren ca raspandaci. Plamul afost diabolic si cei mai multi au cazut in plasa.

@florescujohn 3

CNSAS, emasculat de securistul cu petlițe albastre Tăriceanu, umblă cu chestii slabe. Ne aburește.
Așa a făcut penibilul CNSAS și in cazul megascandalului deconspirării grețosului turnător MARGA.

 

@ florescujohn 4

CNSAS a fost făcut de ba-le-gă de o instanță de judecată, din Baia Mare, pe cinstite, nu cu minciuni alba-neagra. Acolo, derbedeul fără onoare s-a făcut de ras pe mai multe planuri. A fost dovedit de instanță.

 

@ florescujohn 4

CNSAS a fost făcut de ba-le-gă, de o instanță de judecată din Baia Mare, pe cinstite, nu cu minciuni alba-neagra. Acolo, derbedeul fără onoare s-a făcut de ras pe mai multe planuri. A fost dovedit in instanță.

 

@ florescujohn 5

Mona Muscă a fost ofițereasă de Securitate. A fost recrutată in cel mai penibil mod.
Cunosc, de la un fost șef de inspectorate de Securitate. Deci, mai știu mulți. Dar tac.
Individa a fost foarte periculoasă pentru Romania post-89 !

 

@ Johnny Guitar 6

Iți recomand
https://magazinweb.net/film-johnny-chitara-johnny-guitar-1954.html
cu urări de sănătate !

 

@ florescujohn 7

Am rămas dator.
Am spus că individa a fost foarte periculoasă pentru Romania-89.
Dece ?
Cand a fost silită, pe motiv de concurență, de Cartelul Greilor Securității (cele 3 nume sunt publice), să demisioneze, a vorbit mult, numai vorbe goale. Ambalaje de carton, goale. Am remarcat insă că, in zecile de propoziții, nu a folosit cuvantul Romania, deloc !

 

Continuam linsajul?

Chiar imi lipsea. A mai scos G.N: ceva de prin archive? Nu vreti sa spuneti totusi cine va plateste pentru aceasta campanie de "presa" (gen Romania MAre)?

 

o discutie inutila

desfiintati serviciile secrete si tot ce tine de ele... altfel nu puteti justifica vanatoarea de vrajitoare...

Daca nu o faceti, undeva se opreste logica dvs... si nu numai in acest caz...

 

2liviu_69 Rank user: x5 05.07.2020, 08:17

Nu cere informare si echilibru. E pur si simplu o executie la "comanda" din partea autorului / autoarei (?) Miroase a băsism securist si la continuarea fostelor "campanii" organizate de adepții lui Petrov din EvZ (unii dintre paticipantii la campanii au incput sa semneze cu nume si prenume in noul site de "stiri" Zire.com). Evident, din CNSAS cineva manipuleaza si sifoneaza documente - si se știe cine o face, deoarece cartoteca institutiei nu poate fi falsificata). Romania Mare renaste.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor