Isarescu: Acordul cu FMI compenseaza lipsa investitorilor straini (Video)

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 19:18
1696 citiri
Isarescu: Acordul cu FMI compenseaza lipsa investitorilor straini (Video)

Acordul de finantare externa va compensa "generozitatea mai scazuta" a investitorilor straini fata de Romania, sustine guvernatorul Mugur Isarescu.

"In esenta, acest aranjament este nu numai necesar, ci este si unul bun. Convingerea mea este ca prevederile acordului sunt cele de care avea nevoie Romania. Aceste surse de finatare publica vor compensa generozitatea mai scazuta a capitalului privat fata de Romania", a declarat seful BNR la finalul intrevederii cu concucerile celor doua camere a Parlamentului.

Isarescu a mai completat ca Romania are nevoie de o "buna conlucrare intre factorii politici, economici si cei sociali", deoarece, in aceste momente, estentiala este recladirea increderii.

La randul sau, Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a reamintit ca acest acord este unul preventiv, iar "costurile sale sunt unele avantajoase".

Pe de alta parte, Mircea Geoana, presedintele Senatului, a declarat ca "repornirea creditarii" nu ar trebui efectuata inainte ca autoritatile sa se asigure ca aceasta nu va "reproduce conditiile care au determinat actuala criza economica".

Nu in ultimul rand, acesta a mentionat ca Romania va trebui sa aiba grija sa nu ajunga in situatia statelor europene a caror ratinguri au fost scazute dupa ce s-au imprumutat de la FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Mugur Isarescu, #Mircea Geoana, #Roberta Anastase, #acord finatre internationala , #stiri Mugur Isarescu