Isarescu: Trecerea la euro in 2014 este conditionata de reforme

Joi, 26 Februarie 2009, ora 15:13

   

Isarescu: Trecerea la euro in 2014 este conditionata de reforme
Romania trebuie sa-si mentina calendarul anuntat pentru aderarea la zona euro, insa trecerea la moneda europeana in 2014 este conditionata de reformele realizate pana in 2012, cand statul trebuie sa intre in anticamera euro, ERM-2, sustine Mugur Isarescu.

"Cred ca programul de adoptare a euro este cel mai bun ghid. Romania trebuie sa-si mentina calendarul anuntat anterior si sa dea dovada de ambitie. Mai multa ambitie nu strica", a declarat guvernatorul BNR, citat de NewsIn.

Acesta a subliniat si nevoia de reforme "adevarate si competente", pentru ca Romania sa reuseasca sa parcurga fara probleme cei doi ani care preced aderarea efectiva la zona euro.

"Intrarea la 1 ianuarie 2012 in mecanismul ratelor de schimb (ERM-2, n.r.), intr-o zona de constrangeri, si parcurgerea ulterioara a celor doi ani in interiorul mecanismului este conditionata de nevoia ca pana in 2012 sa facem foarte multe reforme", a mai spus guvernatorul, precizand ca obiectivul de adoptare a euro este "un adevarat catalizator al unor politici coerente pe viitor".
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 905 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor