Mugur Isarescu, despre primul salariu si afacerile cu vin

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 19:55
4092 citiri
Mugur Isarescu, despre primul salariu si afacerile cu vin

Pasionat de vie si vinuri, actualul guvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), are chiar afaceri in acest domeniu, dupa 1970.

Pasiunea pentru vie si vinuri a fost mostenita de guvernatorul BNR de la bunicii mamei, relateaza Capital, citand un interviu aparut in Timpul. "Insa noi ne-am apucat serios sa facem viticultura, pentru noi, pentru familie, dupa ce au inceput necazurile, prin anii '70-'80, cand nu mai gaseai nici vin, iar tata s-a pensionat", isi aminteste Mugur Isarescu.

El spune ca "dupa 1971, ne-am apucat de productie proprie de vin, iar in anii '80, cand nu mai gaseai nimic, decat vin de masa, faceam vinuri chiar reusite".

In prezent, Isarescu si-a permis sa le mareasca salariile angajatilor sai de la statia de vinificare, desi cu o suma nu foarte mare. El crede ca multe dintre companii isi pot permite sa majoreze salariile angajatilor, chiar si in aceasta perioada de criza.

Primul salariu, 1.300 de lei

Mugur Isarescu a povestit si ce a facut cu primul sau salariu, in urma cu aproape 40 de ani. Este vorba de 1.300 de lei, pe care i-a dat aproape integral tatalui sau, ca sa-si completeze suma necesara pentru cumpararea unei case.

"Dom'ne, daca eu ma mut la bloc, mor!", spunea tatal sefului BNR, in 1971, cand familia sa a fost scoasa din casa in care statea, unde s-a facut un atelier scolar, iar toata familia ar fi urmat sa se mute la bloc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#Mugur Isarescu afaceri vin, #Mugur Isarescu afacere, #Mugur Isarescu salariu , #stiri Mugur Isarescu