Produsele etnobotanice halucinogene au fost interzise de deputati (Video)

Marti, 09 Februarie 2010, ora 15:48
2859 citiri
Produsele etnobotanice halucinogene au fost interzise de deputati (Video)

Comercializarea produselor etnobotanice cu efecte halucinogene sau euforice a fost interzisa marti dupa ce Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege initiat de mai multi deputati PSD precum Mugurel Surupaceanu, Cristian Dumitrescu si Florin Iordache, precum si de independentul Tudor Ciuhodaru.

Proiectul de lege prevede ca "vanzarea, punerea in vanzare, comercializarea, distribuirea, livrarea produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic este interzisa".

Incalcarea acestei interdictii este sanctionata cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar tentativa se pedepseste.

In ceea ce priveste ordonanta pe care Guvernul o va anunta miercuri pe aceasta tema, deputatul PSD Cristian Dumitrescu a sustinut ca Parlamentul nu ar trebui sa renunte la dreptul sau de a legifera asteptand Guvernul sa emita ordonante de urgenta pentru un domeniu sau altul.

"Sa adoptam proiectul, iar Guvernul sa-l aplice. Altfel nu facem decat sa vedem in continuare oameni care-si pun viata in pericol", a solicitat social-democratul.

Propunerea legislativa fusese deja adoptata de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Senatul a respins alte proiecte asemanatoare

Comisia de sanatate publica din Senat a respins trei propuneri legislative pentru interzicerea produselor etnobotanice. Senatorii au invocat nevoia unei dezbateri unitare a tuturor proiectelor, dar si intentia Guvernului de a emite o ordonanta de urgenta in acest sens.

Presedintele Comisiei de sanatate publica, Ion Vasile, a precizat ca membrii comisiei nu sunt impotriva prevederilor acestor propuneri legislative, dar mai exista si alte proiecte ce vizeaza acelasi domeniu, informeaza Mediafax.

Una dintre propunerile legislative respinse in comisia din Senat a fost initiata, printre altii, de Roberta Anastase (PD-L), Nicolae Banicioiu (PSD), Viorel Hrebenciuc (PSD) si Mircea Toader (PD-L).

Lista substantelor interzise va putea fi modificata oricand

La sedinta a fost prezent si secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Cristian-Anton Irimie, care a declarat ca miercuri va fi prezentata in sedinta de Guvern o ordonanta de urgenta care va interzice substantele etnobotanice cu efecte halucinogene.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#plante etnobotanice interzise, #droguri legale interzicere, #proiect lege plante etnobotanice , #deputat