Fostul deputat PSD Mugurel Surupaceanu, 7 ani inchisoare cu executare in dosarul "Buldotancul"

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 14:49
10439 citiri
Fostul deputat PSD Mugurel Surupaceanu, 7 ani inchisoare cu executare in dosarul "Buldotancul"
Foto: www.impactgorj.ro

Fostul deputat PSD Mugurel Surupaceanu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani si 6 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul "Buldotancul", urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai mare dintre cele doua, cea de 7 ani.

Tribunalul Gorj i-a condamnat pe Surupaceanu si pe fostul director general al CE Turceni, Dumitru Cristea, la ani grei de inchisoare pentru spalare de bani si abuz in serviciu contra intereselor publice. Procurorii i-au acuzat de achizitionarea, cu incalcarea prevederilor legale si la un pret supraevaluat, a unui utilaj - un buldozer-tanc - nefolositor si uzat.

Alaturi de cei doi, a mai primit sentinta cu executare Cocora Busan Sorin, interpus al lui Surupaceanu, care a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare. Ceilalti doi inculpati in dosar, Vasile Ioan Viorel si Silvica Boiangiu, fosti directori ai CE Turceni, au primit condamnari de 4 ani inchisoare cu suspendare.

Dosarul "Buldotanc" s-a aflat, initial, pe masa judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca Mugurel Surupaceanu ocupa in toamna anului trecut, un post de deputat. Surupaceanu insa a demisionat, atat din Camera Deputatilor, cat si din PSD iar dosarul a fost trimis spre solutionare catre Tribunalul Gorj.

Conform rechizitoriului procurorilor, societatea detinuta de Mugurel Surupaceanu a cumparat un buldotanc defect de la o firma din Ucraina, buldotancul fiind ulterior revandut Complexului Energetic Turceni. Prejudiciul a fost estimat de procurori la 800.000 de lei.

Surupaceanu e cunoscut si pentru faptul ca a castigat un proces de calomnie intentat impotriva sa de presedintele Traian Basescu. Seful statului l-a dat in judecata pe Surupaceanu in 2010, cerand instantei sa il oblige pe parlamentar sa ii plateasca daune morale simbolice de 1 leu, pentru afirmatiile facute de acesta in legatura cu interesul PD-L si al Administratiei Prezidentiale in privinta sustinerii si favorizarii consumului drogurilor usoare.

Inaintea alegerilor din decembrie 2012, Surupaceanu a renuntat sa mai candideze pentru un nou mandat de deputat, acuzand ca nu a mai fost validat de filiala PSD Gorj pentru ca Victor Ponta le-a dat "ordin" celor din filiala sa voteze contra candidaturii sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Surupaceanu inchisoare executare Buldotancul, #Surupaceanu inchisoare spalare bani, #Surupaceanu sentinta inchioare Buldotanc , #spalare de bani