De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. "Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare"

Joi, 26 Mai 2022, ora 22:58
5550 citiri
De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. "Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare"
Angajații preferă munca hibrid deoarece nu mai au cheltuieli suplimentare pentru transport, mâncare sau îmbrăcăminte FOTO: Pixabay.com

Sunt tot mai mulți români care vor să lucreze de acasă. 40% dintre ei spun că nu vor să se întoarcă la birou pentru că pierd prea mult timp în trafic și nu vor să mai suporte cheltuielile în plus cu transportul, mâncarea și îmbrăcămintea adecvată.

Acești angajați nu vor să se întoarcă la birou pentru că nu reușesc să îmbine eficient viața personală cu cea profesională. Preferă să lucreze de acasă deoarece în acest mod au și timp pentru cei dragi.

Specialistul în resurse umane Lavinia Țurcanu a explicat, într-un interviu pentru Ziare.com, cum s-a reinventat piața muncii de la declanșarea pandemiei.

Piața muncii s-a reinventat

"După 2 ani de pandemie piața muncii a trebuit să se reinventeze și să se adapteze la noile reguli, la munca de acasă sau la munca hibrid. O parte dintre angajați și-au amenajat acasă propriile birouri și nu mai sunt dispuși să vină la birou. Alții își doresc să vină în sistem hibrid", a spus specialistul în resurse umane.

"Angajații preferă munca hibrid deoarece nu mai au cheltuieli suplimentare pentru transport, mâncare sau îmbrăcăminte adecvată, iar in zilele când vin la birou, vin pentru conectare și socializare", a punctat Lavinia Țurcanu.

Angajatii care vin la birou au o serie de așteptări în ceea ce privește spațiul de lucru. "Își doresc un birou al lor sau un loc rezervat pentru ei. Totul s-a schimbat după 2 ani de pandemie și atât angajatorii cât și angajații trebuie să se adapteze la noul sistem", a mai precizat specialistul în HR.

Mai productivi dacă lucrează de acasă

"Un alt motiv pentru care unii angajați nu doresc să revină fizic, zilnic la birou este relocarea lor la marginea sau chiar în afara orașului în această perioadă de pandemie. Odată eliberați de presiunea timpului petrecut zilnic pe drum până la birou îi face mai productivi", a declarat specialistul.

"Își doresc ca spațiul de birou sa devină un spațiu de conectare, socializare, întalniri și nu unul în care să maergă zilnic cum era înainte de pandemie. Ei vor să fie consultați, să se discute și agreeze cu ei modul de lucru pentru a fi productiv de ambele părți", a concluzionat specialistul în HR.

Amenințarea lui Trump ce ar lovi necruțător Rusia și China: Cinci mari țări în derută, nu știu ce să facă
Amenințarea lui Trump ce ar lovi necruțător Rusia și China: Cinci mari țări în derută, nu știu ce să facă
Odată cu terminarea mandatului de la Casa Albă a lui Joe Biden, lumea se pregătește de o schimbare a politicii Statelor Unite, după 20 ianuarie 2025, când Donald Trump revine în forță....
Problemele majore pe care trebuie să le gestioneze viitorul guvern al României de la 1 ianuarie 2025: „Suntem cu spatele la zid, din punct de vedere economic"
Problemele majore pe care trebuie să le gestioneze viitorul guvern al României de la 1 ianuarie 2025: „Suntem cu spatele la zid, din punct de vedere economic"
Viitoarea coaliție de guvernare trebuie să gestioneze o situație dificilă, din punct de vedere economic, pentru România. Statul român cheltuiește prea mult față de cât produce, iar...
#munca remote, #angajati, #tendinta, #joburi , #oferte locuri munca
  1. Amenințarea lui Trump ce ar lovi necruțător Rusia și China: Cinci mari țări în derută, nu știu ce să facă
  2. Problemele majore pe care trebuie să le gestioneze viitorul guvern al României de la 1 ianuarie 2025: „Suntem cu spatele la zid, din punct de vedere economic"
  3. Cresc datoriile României din cauza haosului politic. Cum a reacționat piața după parlamentare
  4. Un profesor universitar estimează ce impact economic poate avea instalarea la Cotroceni a lui Călin Georgescu
  5. Surpriză la un gigant tech. CEO-ul își anunță demisia într-un moment critic pentru companie
  6. Samsung pregătește o tabletă cu ecran rulabil. Revoluție în design și funcționalitate
  7. Smartphone-ul pe care bateria îl ține și trei zile. Ce companie vrea să lanseze dispozitivul
  8. Samsung schimbă regulile jocului: închirierea dispozitivelor AI prin abonamente devine realitate
  9. Vești bune pentru europeni! O companie a testat cu succes mesageria SMS prin satelit în Europa, deschizând noi oportunități pentru comunicațiile de urgență
  10. Microsoft nu vrea să le mai dea de ales utilizatorilor. Cum îi „obligă” să facă migrarea spre noul Windows 11