De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. "Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare"

Joi, 26 Mai 2022, ora 22:58
5457 citiri
De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. "Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare"
Angajații preferă munca hibrid deoarece nu mai au cheltuieli suplimentare pentru transport, mâncare sau îmbrăcăminte FOTO: Pixabay.com

Sunt tot mai mulți români care vor să lucreze de acasă. 40% dintre ei spun că nu vor să se întoarcă la birou pentru că pierd prea mult timp în trafic și nu vor să mai suporte cheltuielile în plus cu transportul, mâncarea și îmbrăcămintea adecvată.

Acești angajați nu vor să se întoarcă la birou pentru că nu reușesc să îmbine eficient viața personală cu cea profesională. Preferă să lucreze de acasă deoarece în acest mod au și timp pentru cei dragi.

Specialistul în resurse umane Lavinia Țurcanu a explicat, într-un interviu pentru Ziare.com, cum s-a reinventat piața muncii de la declanșarea pandemiei.

Piața muncii s-a reinventat

"După 2 ani de pandemie piața muncii a trebuit să se reinventeze și să se adapteze la noile reguli, la munca de acasă sau la munca hibrid. O parte dintre angajați și-au amenajat acasă propriile birouri și nu mai sunt dispuși să vină la birou. Alții își doresc să vină în sistem hibrid", a spus specialistul în resurse umane.

"Angajații preferă munca hibrid deoarece nu mai au cheltuieli suplimentare pentru transport, mâncare sau îmbrăcăminte adecvată, iar in zilele când vin la birou, vin pentru conectare și socializare", a punctat Lavinia Țurcanu.

Angajatii care vin la birou au o serie de așteptări în ceea ce privește spațiul de lucru. "Își doresc un birou al lor sau un loc rezervat pentru ei. Totul s-a schimbat după 2 ani de pandemie și atât angajatorii cât și angajații trebuie să se adapteze la noul sistem", a mai precizat specialistul în HR.

Mai productivi dacă lucrează de acasă

"Un alt motiv pentru care unii angajați nu doresc să revină fizic, zilnic la birou este relocarea lor la marginea sau chiar în afara orașului în această perioadă de pandemie. Odată eliberați de presiunea timpului petrecut zilnic pe drum până la birou îi face mai productivi", a declarat specialistul.

"Își doresc ca spațiul de birou sa devină un spațiu de conectare, socializare, întalniri și nu unul în care să maergă zilnic cum era înainte de pandemie. Ei vor să fie consultați, să se discute și agreeze cu ei modul de lucru pentru a fi productiv de ambele părți", a concluzionat specialistul în HR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#munca remote, #angajati, #tendinta, #joburi , #oferte locuri munca