Românii care folosesc dispozitive pentru a lăsa impresia că lucrează: "Șefilor li se pare acum că sunt mult mai implicat"

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 03:40
36835 citiri
Românii care folosesc dispozitive pentru a lăsa impresia că lucrează: "Șefilor li se pare acum că sunt mult mai implicat"
Angajată în timpul programului FOTO Pixabay

Unii angajatori nu sunt de acord cu lucrul de acasă deoarece au suspiciuni că angajații au mai multe locuri de muncă sau nu muncesc suficient.

Unele persoane sunt mai eficiente decât altele și reușesc să termine ce au de făcut fără să petreacă întreaga zi în fața calculatorului.

Altora le e teamă de șefi, chiar dacă își îndeplinesc exemplar atribuțiile. Este cazul unei românce care a auzit de dispozitive care se folosesc pentru a lăsa impresia că ești tot timpul la calculator.

Femeia a deschis o discuție pe această temă în mediul online, dornică să afle cine le folosește.

"Folosiți mouse jiggler la muncă?"

Recent mi-a zis o prietenă că ea are așa ceva și că folosește de când s-a angajat în compania la care lucrăm (lucrează de vreo 8 ani acolo). A zis că nimeni nu a detectat nimic, amândouă lucrăm de pe echipamentele de la firmă, remote. Folosiți așa ceva? Dacă da, ce recomandați? Mă gândesc că poate, e un atuu chiar dacă nu prea aș avea nevoie.

Edit: mersi tuturor care ați răspuns până acum! Am scris asta după ce am văzut un articol din afară că o femeie a fost concediată că nu avea prea multe click-uri pe laptop, chiar dacă făcea toate task-urile exemplar și la timp”, a scris aceasta pe Reddit.

Ce este un mouse jiggler

Mouseul jiggler despre care întreabă femeia este un dispozitiv folosit pentru a menține activitatea unui computer, în special pentru a împiedica intrarea în modul de repaus sau blocarea ecranului din cauza inactivității mouse-ului.

Funcționează prin simularea mișcărilor mici ale mouse-ului, în timp ce variantele software utilizează o aplicație care generează aceleași mișcări virtuale. Aceste instrumente sunt utile în medii de lucru în care este necesară prezența activă pe calculator, cum ar fi monitorizarea și actualizarea stării, dar nu sunt folosite în mod constant de utilizator.

"Șefilor li se pare acum că sunt mult mai implicat"

Postarea a strâns aproape 200 de comentarii. Unul dintre cei care au răspuns a precizat cât a costat dispozitivul, dar și că șefii sunt mai mulțumiți de el.

"Eu folosesc un mouse jigler Ventoo. 44 ron. Merită. Am primit observații că sunt cam des away pe teams, în condițiile în care ating de ani de zile constant toți KPI (NR "Key Performance Indicators", Indicatori Cheie de Performanță) și nu ratez nici eu și nici echipa nici un bonus. Inițial m-am enervat, însă soția mi-a spus că sunt prost și mi-a recomandat dispozitivul ăsta. Genial. Șefilor li se pare acum că sunt mult mai implicat."

“Păi nu știi că dacă îți termini treaba înaintea altora nu ai voie să stai? Trebuie să sclavagești extra cât timp ceilalți încă nu au făcut nici jumate că își iau a zecea pauză de țigară. Trebuie să fii un hamster bun și obedient care aleargă toată ziua pe rotița lui.”

"Atâta timp cât rezultatele se văd, restul nu le interesează"

Situația nu este la fel peste tot, iar unii au parte de un mediu de lucru mai relaxat în care superiorii sunt interesați doar de rezultatele muncii angajaților,

“Sună a loc de muncă toxic. Și eu sunt away des și nimeni nu mi-a atenționat vreodată de acest lucru, chiar și dacă răspund pe teams după jumătate de ora. Atâta timp cât rezultatele se văd, restul nu le interesează. La naiba, pot inclusiv lucra la ce ora vreau, fără să am program de lucru stabilit.

Totuși pentru astfel de cazuri, nu înțeleg de ce Teams nu ai opțiunea să prevină away status pentru astfel de 'sefuleti'."

"Poți să salvezi o poză cu ține stând în fața laptopului"

Unii au elaborat adevărate strategii în jurul acestei probleme.

"Move Mouse de pe MS Store sau pornești un meeting în teams cu ține însuți și schimbi statusul pe Available să nu apari în meeting, se mai schimbă el singur la ceva timp pe in a meeting dar îl schimbi la loc. Sau o carte pusă pe tab.

Extra: când ești în meeting poți să salvezi o poză cu ține stand în față laptopului ca și imagine de backround pentru teams. Pui acea poză/backround dar blochezi camera, dacă te întreabă spui că probabil a înghețat camera.“

“Am văzut la un depozit o invenție 'românească' ca să nu îl delogheze de pe serverul de gestiune. Un Glade Automatic, fără rezervă de parfum și de tijă era atașat un stick care la fiecare 15 min apăsa ESC! ”

“Sau te angajezi la o firmă unde îi interesează kpi și rezultate. Degeaba ești online dacă nu ai rezultate.”

“Nimeni nu a detectat, până când o să se implementeze software pentru așa ceva și nu o să știți când. Ceva gen Time Doctor.

Dacă ții morțiș să-ți iei un mouse jiggler, ia-ți unul fizic, care se bagă în priză, sau cu baterii și pe care pui mouse-ul. Pe ăla nu are cum să-l detecteze, doar dacă îți supraveghează efectiv ecranul.

Dacă îți pui de-ăla care se bagă în USB sau gen aplicație, alea se pot detecta, dacă își pun mintea, sau pot bloca instalarea lor.“

Am dat interviu la o firmă care făcea un soft din ăsta de monitorizare angajați"

Angajatorilor nu le este străină practica și țin la rândul lor pasul, avertizează cineva.

“Există deja. Am dat interviu la o firma care făcea un soft din asta de monitorizare angajați. Făcea screen shots la un interval random de minute. Adică și dacă erai online și aveai mouse jiggle, se vedea pe screenshots că nu faci nimic și că e aceeași fereastră. Era legat și la camera web cumva…. Groaznic oricum, companiile care plătesc pentru softul asta caută sclavi, nu angajați.”

“Folosesc mouse jiggler. Fă tot ce poți cât să îți câștigi timpul înapoi. E timpul tău, nu al corporațiilor, cheat the system."

Quarterly Report - Editia 4

Corporatiștii români, exasperați de indieni la locul de muncă. "Una, două, salut băieți, puteți verifica?"/ "Am ajuns să vorbesc și eu o engleză stricată"
Corporatiștii români, exasperați de indieni la locul de muncă. "Una, două, salut băieți, puteți verifica?"/ "Am ajuns să vorbesc și eu o engleză stricată"
În ultimii ani, România a fost nevoită să importe forță de muncă în diverse domenii pentru a satisface cererea crescută pe piața muncii. Printre acestea se află construcțiile,...
Toată lumea a făcut asta în secret în timpul serviciului și a cheltuit o groază de bani: "Oamenii pur și simplu nu pot lucra continuu fără să ia o pauză"
Toată lumea a făcut asta în secret în timpul serviciului și a cheltuit o groază de bani: "Oamenii pur și simplu nu pot lucra continuu fără să ia o pauză"
Angajații care lucrează de la distanță, spun cercetătorii, sunt responsabili pentru miliarde de dolari în vânzări online, fie că adaugă o nouă ținută în coșul de cumpărături, fie...
#munca remote, #angajati, #angajatori, #dispozitive, #implicare, #timp de lucru , #stiri sociale