Un colos necunoscut descoperit la 2.000 de metri adâncime: Este de două ori mai mare decât Burj Khalifa VIDEO FOTO

Miercuri, 06 Decembrie 2023, ora 02:23
12530 citiri
Un colos necunoscut descoperit la 2.000 de metri adâncime: Este de două ori mai mare decât Burj Khalifa VIDEO FOTO
Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume este la Dubai FOTO: Express

O echipă de oameni de știință de la Institutul Schmidt, care a cartografiat fundul oceanului din largul coastei Guatemalei, a rămas uimită atunci când a făcut o descoperire neobișnuită. Experții au găsit un colos necunoscut până acum, un munte subacvatic la o adâncime de 2.000 de metri. Structura are o înălțime de 1600 de metri, fiind aproape de două ori mai mare decât Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume aflată la Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Cercetătorii de la Institutul Oceanic Schmidt au făcut descoperirea incredibilă folosind un sonar cu fascicule multiple, de la bordul navei de cercetare Falkor, iar doctorul Jyotika Virmani spune că muntele de 1.600 de metri înălțime a fost găsit cu totul neașteptat, potrivit Express.

Muntele subacvatic are o suprafață de 5,4 mile pătrate (13,98 kilometri pătrați), iar experții spun că ar putea avea o semnificație importantă. El se găsește la o distanță de circa 450 de kilometri de coasta Guatemalei.

Un savant de la Stanford creează controverse. Liberul arbitru prezentat și în Biblie nu există: Sunteți de acord?

Directorul executiv al Institutului Oceanic Schmidt a declarat: „Un munte submarin de peste 1,5 kilometri înălțime, care a fost ascuns până acum sub valuri, evidențiază cu adevărat cât de multe avem încă de descoperit.

O hartă completă a fundului mării este un element fundamental pentru înțelegerea oceanului nostru global, deci este interesant să trăim într-o eră în care tehnologia ne permite să cartografiem și să vedem aceste părți uimitoare ale planetei noastre pentru prima dată!”

Descoperirea doctorilor ce înspăimântă oamenii. Un fenomen neștiut de pe internet te poate înnebuni

Wendy Schmidt, co-fondatorul și președintele Schmidt Ocean Institute, a continuat: „La fiecare expediție, cei de la bordul Falkor au găsit ceva neașteptat, uimitor, nou. Deși sunt atât de multe pe care am ajuns să le înțelegem, totuși descoperirile apar din ce în ce mai repede la vedere, atât de multe rămân necunoscute în oceanul nostru – și suntem încântați să continuăm să explorăm.”

Până acum, în 2023, comunitatea oceanografică mondială a construit o hartă publică a aproape un sfert din fundul oceanului. În ultimul deceniu, explorările cercetătorilor de la Schmidt Ocean Institute au adăugat aproximativ 1,4 milioane de kilometri pătrați de date. Dar muntele nu este singura descoperire care a lăsat oamenii uluiți în 2023.

Economiștii din SUA avertizează: Fenomenul dezastruos ce lovește China în premieră în ultimii 30 de ani

Oamenii de știință au găsit un glob auriu pe fundul oceanului la începutul acestui an - și recunosc că nu au idee despre ce este vorba. Cercetătorii care conduc un vehicul operat de la distanță (ROV) au observat misteriosul obiect strălucitor la 3,2 km adâncime în largul coastei Alaska, pe 30 august. O echipă de la departamentul de explorare oceanică NOAA al guvernului SUA a rămas confuză și emoționată de această observare.

În filmările de la descoperire, un membru al echipajului de expediție Seascape Alaska 5 este auzit spunând „este ca începutul unui film de groază”, în timp ce altul sugerează „Sunt destul de sigur că așa este primul episod din serialul X-Files”.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Al doilea eșec la un test de lansare a unei rachete care poate transporta focos nuclear de pe un submarin al Marii Britanii
Al doilea eșec la un test de lansare a unei rachete care poate transporta focos nuclear de pe un submarin al Marii Britanii
Testul de lansare a unei rachete Trident de pe un submarin al Marii Britanii a eşuat, pentru a doua oară consecutiv, anunţă BBC. Cel mai recent test a fost efectuat de la HMS Vanguard, în...
Cât de real este pretextul economisirii banilor în comasarea alegerilor: ”Pentru o a doua rundă costurile sunt la jumătate”
Cât de real este pretextul economisirii banilor în comasarea alegerilor: ”Pentru o a doua rundă costurile sunt la jumătate”
Unul dintre motivele pentru care s-a promovat ideea comasării alegerilor este acela că se va face o economie în contextul în care bugetul trebuie să acopere în 2024 cinci runde de alegeri....
#munte, #descoperire neobisnuita, #subacvatic, #submarin, #Guatemala, #fundul oceanului, #descoperire ocean mare adancime , #stiri externe