Musicalul Next to Normal, de pe Broadway, direct pe scena Teatrului de Operetă „Ion Dacian”

Sambata, 15 Octombrie 2022, ora 15:26
1413 citiri
Musicalul Next to Normal, de pe Broadway, direct pe scena Teatrului de Operetă „Ion Dacian”
Secvență din musicalul Next to Normal FOTO Captură video

Musicalul „Next to Normal – (A) normal”, care a avut premiera pe Broadway, a fost recompensat cu Premiul Pulitzer pentru Dramaturgie (2010) și a avut 11 nominalizări la premiul Tony (2009), va putea fi văzut pe scena Teatrului de Operetă „Ion Dacian”, în distribuția unor tineri actori români extrem de apreciați, precum Anca Florescu, Adrian Nour, Sidonia Doica, Lucian Ionescu, Cătălin Petrescu ori Victor Ion.

Evenimentul va avea loc duminică, 30 octombrie, de la ora 19:00.

„Next to Normal – (A) normal” este povestea unei femei care luptă să depășească o schimbare profundă în viața ei, schimbare care afectează viața întregii familii. Plin de umor și de lirism, musicalul surprinde momente din viața unei familii care încearcă să trăiască normal, aflându-se într-o situație nu tocmai normală, abordând cu sensibilitate problema depresiei și a tulburării bipolare și a impactului pe care acestea le au atât asupra persoanelor afectate, cât și asupra celor apropiați lor.

„Next to Normal reprezintă o extraordinară invitație la meditație asupra felului în care societatea înțelege persoanele cu tulburări psihice, înțelege cum să reacționeze și cum să îi ajute pe cei aflați în suferință, să se simtă mai puțin stigmatizați”, declară actorul Victor Bucur, iniţiatorul și coordonatorul proiectului „Next to Normal - (A) normal”, care semnează și regia spectacolului.

În distribuție: Anca Florescu (Diana Goodman), Adrian Nour /Victor Bucur (Dan Goodman), Sidonia Doica/Alexandra Penciu (Natalie Goodman), Lucian Ionescu (Gabe Goodman), Cătălin Petrescu (Doctor Madden), Victor Ion/Andrei Miercure (Henry).

Povestea „Next to normal”

Spectacolul „Next to Normal” este un musical american pe versuri de Brian Yorkey și muzica de Tom Kitt, ce a avut premiera pe Broadway în 2008. Încă de la prima montare (2009), spectacolul a avut 11 nominalizări la Premiile Tony și a câștigat 3 premii. Valoarea literară a libretului a fost recunoscută la nivel mondial prin acordarea premiului Pulitzer pentru Dramaturgie în anul 2010, fiind unul dintre cele 11 musicaluri din istorie care a primit acest premiu.

Diana, personajul principal, pare să aibă o viață ideală. Are o căsnicie fericită și doi copii adolescenți. Diana suferă, însă, de tulburare bipolară, anxietate și schimbări de dispoziție și, deși se află sub supraveghere medicală și urmează mai multe scheme de tratament, problemele par să se fi agravat odată cu trecerea timpului. Soțul ei, Dan, se confruntă și el cu propria sa confuzie, într-o astfel de situație. Natalie, fiica lor, se izolează de membri familiei și începe o relație cu un coleg de școală, Henry. Gabe, fratele ei rămâne singurul confident al Dianei și legătura ei cu un trecut mai fericit.

Prezentată în premieră națională la București, producția musicalului „Next to Normal” a fost realizată grație proiectului cultural Musical on Stage, desemnat câștigător în cadrul concursului de proiecte organizat de AFCN, la categoria Programe Multianuale și implementat de Asociația CREAS în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că, după ce au anunțat listele comune, PSD și PNL au căzut cu zece procente în sondajele interne ale Alianței Dreapta Unită. Într-un interviu la RFI,...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#musical, #teatru, #Opereta, #Broadway , #stiri magazin