Elon Musk, pe urmele lui Dragnea: Acuză Fundaţia Soros că vrea să distrugă civilizaţia occidentală

Luni, 18 Septembrie 2023, ora 18:25
4684 citiri
Elon Musk, pe urmele lui Dragnea: Acuză Fundaţia Soros că vrea să distrugă civilizaţia occidentală
Musk acuză Fundația Soros că vrea să distrugă civilizația Occidentală FOTO Twitter

Elon Musk a acuzat fundaţia filantropului George Soros că vrea să distrugă civilizaţia occidentală, în timp ce magnatul din domeniul tehnologiei se pregăteşte să se întâlnească cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în California, relatează The Guardian.

Elon Musk a făcut acest comentariu pe platforma X pe care o deţine, ca răspuns la o postare a unui utilizator care a distribuit imagini cu oameni care sosesc pe insula italiană Lampedusa din nordul Africii şi care făcea referire la o "invazie condusă de George Soros" în Europa.

"Organizaţia Soros pare să nu dorească nimic mai puţin decât distrugerea civilizaţiei occidentale", i-a replicat Elon Musk.

George Soros, om de afaceri şi filantrop maghiaro-american, a fost subiectul mai multor teorii ale conspiraţiei antisemite. Fundaţia sa, Open Society Foundations, care sprijină grupurile societăţii civile, inclusiv unele care lucrează pe probleme care ţin de siguranţa şi bunăstarea migranţilor, a refugiaţilor şi a solicitanţilor de azil, este o ţintă obişnuită a extremei drepte.

Elon Musk a fost acuzat de grupurile pentru drepturile civile că amplifică antisemitismul pe platforma sa - lucru pe care îl neagă. El urma să se întâlnească luni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru discuţii despre care ambii au declarat că se vor concentra pe tehnologia inteligenţei artificiale, şi nu pe Liga Anti-Defăimare (ADL), cu care Musk este în conflict din cauza antisemitismului de pe X.

Cu toate acestea, Washington Post a relatat săptămâna trecută că întâlnirea a fost cel mai recent pas dintr-o campanie a prietenilor şi aliaţilor evrei ai lui Musk pentru a stăvili criticile tot mai mari legate de creşterea discursului antisemit pe X.

Musk a ameninţat că va da în judecată ADL, o mişcare pentru drepturile civile cu sediul în SUA care militează împotriva antisemitismului şi a intoleranţei, şi a acuzat-o că încearcă să "ucidă" platforma prin "acuzaţii false de antisemitism".

Grupurile pentru drepturile civile, printre care Centrul pentru combaterea urii în domeniul online şi ADL, au publicat constatări potrivit cărora volumul discursurilor de ură pe X a crescut de când platforma se află sub conducerea lui Musk.

Fundația Soros a fost ținta mai multor acuzații și în România, mai ales în perioada în care Liviu Dragnea era liderul informal al puterii. Fundația a fost acuzată inclusiv că ar fi plătit demonstranții care protestau față de intenția Guvernului PSD condus de Grindeanu de a adopta Ordonanța 13, considerată o lege menită să pună botniță Justiției.

Eveniment Quarterly Report

Vacanțele în Italia costă mai mult. Taxa obligatorie care a intrat în vigoare la 1 octombrie
Vacanțele în Italia costă mai mult. Taxa obligatorie care a intrat în vigoare la 1 octombrie
Vacanțele în Italia devin mai scumpe după ce o taxă turistică a intrat în vigoare la 1 octombrie. Ovidiu Burdușa, fost șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și primul...
Deşeuri din Italia, depistate în incinta unei societăţi comerciale din judeţul Bihor. DIICOT a intrat pe fir
Deşeuri din Italia, depistate în incinta unei societăţi comerciale din judeţul Bihor. DIICOT a intrat pe fir
Două transporturi cu deşeuri aduse din Italia au fost depistate în incinta unei societăţi comerciale din judeţul Bihor, a anunţat duminică după-amiază, 1 octombrie, DIICOT. "În urmă...
#musk, #Soros, #emigranti, #Italia, #Lampedusa , #stiri internationale