Afacerea de succes condusă de doi soți care s-au mutat la țară. Au pornit din nimic: "Am primit o văcuță în dar de la mama soacră"

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 15:52
12863 citiri
Afacerea de succes condusă de doi soți care s-au mutat la țară. Au pornit din nimic: "Am primit o văcuță în dar de la mama soacră"
Alexandra Stamate cu soțul Florin Gubariciu și unul dintre produsele vândute FOTO Facebook/ Alexandra Andreea

O tânără pe nume Alexandra Stamate povestește aventura afacerii pe care o desfășoară împreună cu soțul ei, Florin Gubariciu, după ce au renunțat la viața în străinătate și s-au mutat la țară, în localitatea Apold, din județul Mureș.

Totul a început în vara anului 2020, când cei doi au investit puținii bani adunați în străinătate într-o proprietate din Apold.

În mai puțin de doi ani, cei doi au dezvoltat o fermă mixtă de unde abonații la pagina lor de Facebook pot cumpăra de la carne proaspătă de porc sau ied la produse procesate din lapte, lapte crud sau produse procesate din carne.

Tânăra povestește pe pagina de Facebook Mutat la țară - Viața fără ceas cum a început toată afacerea care, în acest moment, le asigură venituri semnificative:

"În Martie 2020 ne-am întors în țară cu niște bănuți deoparte și în vară am primit o văcuță în dar de la mama soacră.

Eu: "Florin, dar e așa mare o vacă. 😅 Mi-e frică numai cât mă gândesc la ea. 🤣 Tu ai crescut cu vaci...dar eu le-am văzut doar în poze." 😃

El: "Lasă că nu-i bai. Te înveți tu. Când soacră-ta îți dă ceva, nu-i frumos să refuzi. 🙃"

Eu: "Hai de data asta să refuzăm totuși. 🙈"

El: "Și să cumpărăm lapte de la vecini? Las' că-i bună o vacă la casa omului. O'm face și fân cumva. Ne descurcăm noi. "

Noh, și vaca a venit...a fătat la noi...și apoi am fost în vizită la bunicii soțului. Aveau 2 capre faine și mândre în bătătură.

Eu am pus ochii pe ele și îi spun lui Florin: "Auzi, ia uite ce capre faine. Nu vrei să i le cumpărăm? De ele nu mi-e frică.🤣" 😻

Dar bunicii ne-au auzit și s-au gândit să ni le dăruiască atunci pe loc. 🙀 Au pregătit ața să le lege de picioare și le-au băgat în carlinga noastră la sfârșitul vizitei. 😅

Eu foarte entuziasmată ☺️ am tot oprit mașina să văd dacă sunt ok pe drum. (Cam 150km) Ele bine merci...puțin stresate...au ajuns în final cu bine la noi.

Amu' nu vă mai povestesc că s-au apucat mai întâi de pomii noștri pitici aduși din Anglia. 🤫🤭 Ne erau prea dragi ca să mai vedem și daunele.

Cum erau amândouă în lactație...trebuiau mulse dimineața și seara. Mie îmi era frică parcă, să le pun mâna pe ugere. După ce am trecut de frică...mă dureau mâinile... După ce am trecut de durere...nu stăteau să le mulg 😅😅...

Într-un final, cu multă perseverență am reușit să le mulg doar eu. Tare mândră mai eram! Până am trecut să mulg vaca 🙈 și mi-au trecut toate aerele. Dar despre asta vă povestesc altă data. 😁☺️

Noh...și deja aveam prea mult lapte. Am făcut primii cași și am pus anunț să-i vând. După ce i-am vândut, clientii mi-au spus că sunt prea "cruzi", prea dulci. Hmm...m-am tot gândit și m-am sucit. Era clar că greșeam undeva...dar cine să te învețe?

Între timp am început să facem focul și din neatenție am lăsat un caș deasupra sobei. A început să se îngălbenească frumos și dacă îl tăiam avea găurele atât de faine!😍 "Noh, mi-am zis, Alexandra, caș din ăsta maturat vor clienții tăi."

Momentul a fost perfect, tocmai începeam să rămânem pe fundul pușculiței ș uite așa a demarat afacerea.

De atunci facem un caș maturat f bun și apreciat. Și o telemea proaspătă pe măsură. Plus altele. Ne-am extins foarte mult lista!

Uite așa, vânzând surplusul și fiind aproape de clienții noștri...ne-am făcut o bază de clienți care comanda constant de la noi. 🙏🏻 Și sunt atât de recunoscătoare pentru asta! 🙏🏻 Practic noi avem grijă de ei...și ei de noi. Fără ei noi nu am exista...

Am văzut că laptele de la 1 vacă și 2 capre nu ne mai ajunge și că lumea apelează la noi...am pus pe pauză casa (și acum e tot pe pauză-la roșu) și am bagat vreo 15.000£ în animale de rasă.

Acum avem 3 vaci, vreo 40-50 de capre, porci, păsăret, stupi etc. Nu luăm subvenții de niciun fel...dar trăim doar din ce vindem 100%. Deci pt noi este foarte important să fim serioși în tot ceea ce promitem că oferim.

Consider că știm să ne apreciem munca cerând un preț corect și clienții noștri sunt foarte inteligenți a.î. să vadă acest aspect. ❤️

Secretul? Produse bune și ține aproape de clienții tăi! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Dacă noi putem face asta...oricine poate!

Poți începe cu 1 vacă sau cu 2-3 capre bune de lapte! Dar despre un plan bine pus la punct...vorbim altă dată!

Oare suntem singurii care fac asta? Chiar aș vrea să îmi povestiți experiențele voastre.", spune Alexandra pe Facebook.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#mutat la tara, #afacere capre mures, #alexandra stamate , #lactate