The Smashing Pumpkins a anuntat, prin lansarea a doua single-uri, un nou album de studio

Duminica, 30 August 2020, ora 12:23
2112 citiri
The Smashing Pumpkins a anuntat, prin lansarea a doua single-uri, un nou album de studio

Trupa americana The Smashing Pumpkins a confirmat aparitia unui album de studio si a lansat doua piese care vor fi incluse pe disc, "Cyr" si "The Color of Love".

Data de lansare a noului album urmeaza sa fie anuntata.

Cele doua piese au incantat fanii grupului, din care acum fac parte membrii fondatori Billy Corgan, James Iha si Jimmy Chamberlin si chitaristul Jeff Schroeder, vechi colaborator al trupei. D'arcy Wretzky (bas) este singurul membru din formula originala care lipseste din lineup.

"<> este o absurditate distopica", a spus Corgan intr-un comunicat citat de Variety. "Ceva de genul un suflet impotriva lumii... pentru mine, este optimist si dispretuitor, in acelasi timp, legat de ce este si ce nu este posibil in credinta".

Piesa a fost lansata impreuna cu un videoclip regizat de Linda Strawberry, filmat de la distanta, in perioada de izolare, in Chicago si Los Angeles.

Sound-ul "The Color of Love" este mai apropiat de rock, insa ambele evoca perioada anilor 1980 - 1990.

Trupa avea programat pentru anul acesta un turneu amplu, inclusiv trebuia sa deschida concerte Guns N' Roses pe stadioane, insa pandemia a dus la anularea planurilor.

The Smashing Pumpkins a fost infiintata in 1988, in Chicago. Formula originala i-a cuprins pe Billy Corgan (voce, chitara), James Iha (chitara), D'arcy Wretzky (bas) si Jimmy Chamberlin (tobe). Grupul a lansat zece albume de studio. A debutat discografic in 1991, cu "Gish", insa succesul international a venit odata cu "Siamese Dream", aparut in 1993. De la despartirea din 2000, trupa, reformata de Corgan cu Jeff Schroeder la chitara si alti muzicieni invitati, a lansat trei albume, cel mai recent fiind "Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun." (2018).

Cel mai recent album lansat sub numele The Smashing Pumpkins in lineup-ul original este "Machina/ The Machines of God" si dateaza din 2000. D'arcy Wretzky (bas) apare pe o parte din acest album, ea hotarand sa paraseasca trupa in timpul inregistrarilor, in toamna lui 1999.

Citeste si:
Ucraina a câştigat Eurovision 2022. Pe ce loc s-a clasat România
Ucraina a câştigat Eurovision 2022. Pe ce loc s-a clasat România
Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”, care a primit din partea publicului 439 de puncte, un...
Finala Eurovision 2022 a început la Torino. Piesa care a deschis competiția și la care s-au implicat 500 de muzicieni VIDEO
Finala Eurovision 2022 a început la Torino. Piesa care a deschis competiția și la care s-au implicat 500 de muzicieni VIDEO
Finala Eurovision 2022 a început la Arena Pala Olimpico din Torino. „Give peace a Chance” a fost interpretată de întreaga sală, iar Laura Pausini a deschis seara cu un recital electrizant....