Cat ia Stefan Stan pentru un concert? - Interviu

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 09:29
7639 citiri
Cat ia Stefan Stan pentru un concert? - Interviu
Foto: Arhiva

Tocmai a inceput cea de-a doua editie a show-ului Vocea Romaniei, insa noi v-am pregatit un interviu cu primul castigator: Stefan Stan. Am aflat de la el cat cere pentru un concert, dar si cat dureaza un astfel de spectacol.

Am mai discutat cu artistul despre cum alege hainele de scena, dar si despre cum s-a hotarat sa doneze jumatate din premiul castigat.

Tocmai a inceput un nou sezon Vocea Romaniei. Te astepti la ceva diferit fata de ceea ce s-a intamplat in prima editie?

Ma astept la voci bune. Pentru ca se vor face comparatii cu prima editie, concurentii de acum stiu care este nivelul concursului si la ce trebuie sa se astepte. Ma astept sa vad pe scena oameni interesanti si foarte, foarte pasionati de muzica.

Cum arata o zi din viata ta inainte de castigarea Vocei Romaniei si cum arata acum?

Si inainte cantam. In fiecare zi. Pentru mine sau pentru altii. Dar atunci imbinam muzica cu job-ul. Trebuia sa le fac pe amandoua. Acum cant. Merg la studio unde inregistrez pentru primul meu album, apoi repet cu band-ul meu, iar seara fie am concerte, fie onorez invitatii la anumite evenimente publice. Cand am timp liber stau cu prietenii. Avem mereu ce povesti :)

Cand ti s-a cerut prima data autograf si cum te-ai simtit?

S-a intamplat inainte de a castiga Vocea Romaniei. M-am simtit Michael Jackson, Elvis Presley, Frank Sinatra si Bon Jovi. Toti la un loc!

Cui a donat jumatate din suma obtinuta la Vocea Romaniei

Stiu ca o mare parte din bani, mai exact jumatate din cei 80.000 de euro ramasi dupa impozitare, au fost donati. Cum ai ales persoanele la care au ajuns donatiile?

Am donat o parte din bani pentru cazul Kassandrei Rotariu. Stiam despre ea din media si mi-am dorit sa o pot ajuta. Kassandra sufera de osteomielita, o boala care afecteaza sistemul osos si care ii produce fetitei niste dureri greu de descris in cuvinte. A trecut pana acum prin 29 de operatii si inca nu s-a terminat. Sper sa se faca bine in curand si sa se bucure de copilarie.

Cat dureaza un concert sustinut de tine si care este onorariul primit?

Un concert poate dura intre 45 minute si 90-100 de minute. Asta difera in functie de specificul evenimentului. Si preturile variaza intre 2.500 Euro si 5.000 Euro. Locatia, dotarile, tipul de eveniment sunt doar cativa dintre factorii care stau la baza stabilirii unui pret final. Formula de scena este compusa din 11 oameni: eu + band + backing vocals + violins.

Ce nu ai face de dragul muzicii?

Cu siguranta nu i-as rani pe cei dragi mie!

Care a fost cea mai ciudata intrebare pe care ti-a adresat-o un jurnalist?

Cea mai ciudata intrebare a fost despre cea mai ciudata dorinta a mea. Nu am stiut sa raspund. Cred ca trebuie sa-mi analizez dorintele si sa vad daca exista vreuna care poate fi incadrata la categoria "freak" :)

Ne poti povesti un moment funny care ti s-a intamplat de cand ai devenit persoana publica?

Cred ca au fost mai multe momente care m-au luat prin surprindere si in care reactiile mele au fost funny. Nu as putea sa dau un exemplu concret, dar faptul ca am devenit persoana publica m-a pus in lumina reflectoarelor si in ochii oamenilor cu bune si cu rele.

"Aveam succes la doamne si domnsioare si inainte de Vocea Romaniei"

Cu cine nu ai accepta sa apari pe scena?

Cele mai multe ganduri mi s-au dus catre oamenii cu care as vrea sa fiu pe scena. Sunt multi artisti pe care ii apreciez si de la care am ce invata. M-a onorat sa fiu pe aceeasi scena cu Smiley, mentorul meu, dar si cu Andra si altii. Nu stiu cu cine nu as vrea sa apar pe scena si prefer sa ma focusez pe colaborari pe care mi le doresc.

Cum iti alegi hainele de scena? Ai vreun stilist?

Primesc sfaturi de la oameni avizati, dar ma bazez si pe ceea ce imi place mie. Port lucruri in care ma simt in largul meu si in care pot face show pe scena. In afara concertelor, imi plac hainele lejere si de calitate.

Ai mai mult succes la doamne si domnisoare de cand esti celebru?

Aveam succes si inainte :) E adevarat ca acum aria s-a extins. E cumva normal sa fie asa cand esti persoana publica. Sunt convins ca succesul la doamne si domnisoare este combinatia perfecta intre voce, atitudine si stare de spirit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Stefan Stan cost concert, #Stefan Stan concert, #Stefan Stan Vocea Romaniei , #cantareti