Compozitorul american Joe South a murit

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 13:47
2062 citiri
Compozitorul american Joe South a murit
Foto: Last.fm

Compozitorul american Joseph Souter, cunoscut ca Joe South, cunoscut pentru hituri ca "Games People Play" si "Walk a Mile in My Shoes", a murit, miercuri, la varsta de 72 de ani, in urma unui atac de cord.

El s-a stins din viata in propria locuinta din Buford, Georgia, la nord-est de Atlanta, relateaza CBC News.

Titlul "Games People Play", hitul din 1969, a fost inspirat de cartea tip "Ajuta-te singur", a lui Eric Berne, si a castigat doua premii Grammy, pentru cantecul anului si pentru cantecul contemporan al anului, fiind preluat ulterior in repertoriul a numerosi artisti, precum Dolly Parton, Petula Clark, Ike si Tina Turner si Jools Holland.

Alti artisti pentru care South a scris piese, devenite apoi slagare, sunt The Raiders ("Birds of a Feather"), The Osmonds ("Yo-yo"), Deep Purple ("Hush") si fostul coleg de camera, Billy Joe Royal ("Down in the Boondocks"). Cel mai mare succes comercial a fost melodia "I Never Promised You (a Rose Garden)", scrisa pentru Lynn Anderson, care a castigat un Grammy pentru compozitor si a fost apoi tradusa in 16 limbi.

Nascut in Atlanta pe 28 februarie 1940 ca Joseph Souter, acesta a fost pasionat de tehnologie inca din primii ani, construindu-si mai tarziu propria statie radio cu acoperire de o mila (1,61 km) si facand numeroase inovatii pentru chitara.

Joe South, care are cate o stea pe Georgia Music Hall of Fame si pe Nashville Songwriters Hall of Fame, si-a inceput cariera in 1957, cantand country la un radio din Atlanta impreuna cu formatia chitaristului Pete Drake, iar un an mai tarziu si-a compus prima piesa, "The Purple People Eater Meets the Witch Doctor".

Printre colaboratorii lui South s-au numarat Eddy Arnold, Marty Robbins, Wilson Pickett, Simon si Garfunke, Aretha Franklin, Tommy Roe si Bob Dylan.

Sinuciderea fratelui sau, Tommy Souter, in 1971, l-a aruncat pe Joe intr-o depresie profunda, determinandu-l sa se mute in Maui, Hawaii, si sa se retraga din activitate. Totusi, s-a intors patru ani mai tarziu cu albumul "Midnight Rainbows", iar in 1994 a tinut un concert in care a reunit cantareti americani de country din Sud. Ultimul album semnat de Joe South a fost "Classic Masters" (2002).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Joe South murit, #Joe South deces 72 ani, #compozitor Joe South murit , #cantareti