Concert Andrea Bocelli in Domul din Milano, in ziua Pastelui catolic (Video)

Duminica, 12 Aprilie 2020, ora 20:28
7297 citiri
Concert Andrea Bocelli in Domul din Milano, in ziua Pastelui catolic (Video)

Tenorul Andrea Bocelli sustine duminica, de Pastele Catolic, un concert fara public in Domul din Milano. Evenimentul "Andrea Bocelli: Music for Hope" este transmis live in toata lumea, de la ora 20, ora Romaniei.

Concertul este un mesaj de dragoste si speranta pentru Italia si pentru intreaga lume.

Andrea Bocelli este acompaniat doar de organistul Domului din Milano, Emanuele Vianelli, dupa ce catedrala a fost inchisa din cauza pandemiei de coronavirus. Printre cantecele interpretate se numara "Ave Maria" si "Amazing Grace".

"In ziua in care celebram increderea in triumful vietii, sunt onorat si fericit sa raspund 'Da' invitatiei din partea reprezentantilor orasului si ai Domului din Milano. Cred in puterea rugaciunii savarsite impreuna. Cred in Paste, un simbol universal al renasterii a tot ceea ce oricine - fie ca este credincios sau nu - are cu adevarat nevoie in aceste momente. Gratie muzicii, impartasita online, ne vom da cu totii mainile si vom imbratisa inima ranita si pulsanda a Pamantului.

Generosul, curajosul si vizionarul oras Milano, precum si intreaga Italie vor fi din nou, foarte curand, un model de succes, un motor al renasterii la care speram cu totii. Va fi o bucurie sa stam martori in Dom la celebrarea Pastelui, care evoca misterul nasterii si al renasterii", a spus cunoscutul tenor.

Andrea Bocelli, nascut pe 22 septembrie 1958, este tenor italian de opera si pop-opera. Nascut cu o forma grava de glaucom, Andrea Bocelli a orbit total la varsta de 12 ani, dupa un accident suferit in timpul unui joc de fotbal. Artistul italian a lansat 14 albume de studio, care s-au vandut in peste 80 de milioane de copii pe plan mondial. Pe 2 martie 2010, Andrea Bocelli a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Los Angeles.

Artistul a lansat de-a lungul carierei sale mai multe single-uri de succes si duete cu artisti precum Celine Dion, Giorgia, Marta Sanchez, Sarah Brightman, Judy Weiss, Helene Segara, Helena Hellwig, Christina Aguilera, Marco Borsato, Mary J. Blige, Gianna Nannini si Laura Pausini.

Andrea Bocelli a cantat pentru trei presedinti ai Statelor Unite ale Americii, familii regale din toata lumea si pentru Papa Ioan Paul al II-lea.

Iata concertul:

Citeste si:
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Tradiţia de Hanuca, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni credinţa şi speranţa, a transmis...
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...