Dan Teodorescu (Taxi) s-a autodenuntat pentru plagiat - afla verdictul

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 18:38
7585 citiri
Dan Teodorescu (Taxi) s-a autodenuntat pentru plagiat - afla verdictul

In urma cu cateva zile, trupa Taxi a lansat videoclipul "Non Sop", o continuare a celebrei "Cele doua cuvinte", insa evenimentul a fost umbrit de o acuzatie de plagiat.

Afirmatiile acuzatoare i-au socat pe membrii trupei, iar Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, a socat, la randul sau, intreaga piata muzicala dupa ce s-a autodenuntat la Uniunea Compozitorilor, gest prin care, spune muzicianul, a vrut sa isi demonstreze nevinovatia.

"Dupa lansarea piesei 'NonStop', luni, 5 decembrie, am avut parte de un feedback excelent. Comunitatea online ne-a sustinut cu toata forta, cum face de ceva timp incoace. Printre sutele de mesaje de apeciere, am remarcat un mesaj pe Youtube care acuza o asemanare intre 'NonStop' si piesa 'Upala Sliapa' a trupei Na Na. In 12 ani nu am furat o nota si nu am suportat ca un singur om sa creada asa ceva despre mine", a declarat Dan Teodorescu pentru Ziare.com.

Dupa ani de zile de munca pentru a ajunge atat de sus, Dan a decis ca trebuie sa ia atitudine pentru a-si demonstra nevinovatia si s-a autodenuntat pentru plagiat, astfel incat o comisie speciala sa analizeze piesele.

"A doua zi am contactat Uniunea Compozitorilor prin persoana domnului Horia Moculescu si am declarat ca ma autosuspectez de plagiat. In ziua urmatoare, pe 7 decembrie, s-a intrunit o comisie profesionala care a analizat cazul", ne-a mai spus artistul.

Din fericire, comisia a dat un aviz in favoarea trupei: piesa nu este plagiata.

"Comisia a analizat cele doua piese si a ajuns la urmatoare concluzie: << in afara asemanarii a trei masuri, pe care o considera intamplatoare, constructia operelor muzicale este total diferita, neputandu-se consitutui intr-un subiect de plagiat >> - extras din << proces Verbal al Comisiei Profesionale din cadrul UCMR-ADA din 07.12.2012, nr. 14001. >> ", a daugat Dan Teodorescu.

Lansarea "NonStop", dar si a videoclipului, a fost un real succes. Filmarile au durat doua zile si in videoclip apar 28 de femei. Dan Teodorescu ne-a declarat ca au fost foarte multe reprezentante ale sexului frumos din care au trebuit sa le aleaga pe cele 28, decizia fiind foarte grea. Membrii trupei se gandesc, insa, la o solutie ca in urmatorul videoclip sa apara si cele care n-au fost incluse la filmarile "NonStop".

Asculta mai jos cele doua piese:

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...